7 dagen 7 kiekjes (167)

 1301083 copyIn de week van 27 januari t/m 2 februari werd er veelvuldig gepekeld op bijna alle wegen en fietspaden, vanwege de gladheid.

Zondagochtend 27 januari ligt de LP 'Downbeat' uit 1968 op de draaitafel, waar verschillende Nederlandse bands op staan uit de jaren 60. De Ro-d-Ys is er een van. Onder de naam Popular Pipers Boys Band hebben de Ro-d-Ys vanaf 1964 veel succes als covergroep in de omgeving van Oude Pekela in Groningen. Hun repertoire bestaat uit eigen nummers plus materiaal van The Kinks, The Beatles en The Rolling Stones. De bezetting is Harry Rijnbergen (zang, gitaar), Joop Hulzebos (gitaar, keyboards), Wiechert Kenter (basgitaar, trompet, vibrafoon) en Berend Groen (drums).

 DSF0703

Als de groep beroeps wordt, verandert Harry Rijnbergen de naam in het meer pakkende Rowdies. Als blijkt dat meerdere bands zo heten wordt de uiteindelijke spelling Ro-d-Ys. Manager Wim Zomer weet met enthousiasme en doortastendheid de Ro-d-Ys in korte tijd veel publiciteit te geven door ze in heel Nederland te laten optreden. In september komt de groep onder contract bij platenmaatschappij Phonogram en producer Hans van Hemert. Hij is bijzonder onder de indruk van de muzikale kwaliteiten en gaat met de band de studio in.

Het is vooral Harry Rijnbergen die met zijn composities en nasale stemgeluid de unieke Ro-d-Ys-sound creƫert. De eerste single 'You Better Take Care Of Yourself'/ 'Wheels, Wheels, Wheels' verschijnt in december en is een opmerkelijk debuut door hun on-Nederlandse sound: beatmuziek met trompetten, orgels en de zang van Harry die Engels zingt met een Groningse tongval. Hun accent zorgt er ook voor dat de communicatie tussen band en producer regelmatig in het Engels plaatsvindt omdat Van Hemert het Gronings niet kan verstaan. Met deze eerste single krijgt de band wel de verwachte aandacht, maar een hitnotering blijft uit.

Hun hele geschiedenis leest u hier en ze hebben ook een eigen YouTube kanaal, genaamd 'taketmemhome'. Een van hun bekendste nummers is 'Take Her Home', maar dan nu gespeeld door de band van Tim Knol:

 

Maandagmiddag 28 januari heb ik ergens onderweg dit kiekje gemaakt van bij elkaar klittende schapen.

 DSC1854

 

Dinsdagmiddag 29 januari heb ik tijdens een prachtige wandeling dit fraaie plaatje geschoten.

 DSC1898 copy

 

Woensdagmiddag 30 januari. Vandaag werd er weer veelvuldig gepekeld in Epe.

 1301083

 

Donderdag 31 januari ben ik er niet op uit geweest, en heb ik het onderste gedeelte van mijzelf maar op de gevoelige sensor gezet.

 DSF1673

 

Vrijdagmiddag 1 februari. Er staan al wat kramen klaar voor de zaterdagmarkt.

 DSF1706

 

Zaterdag 2 februari. Ja ja, het sneeuwt weer, maar nu is het natte sneeuw.

 DSC1996

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.