7 dagen 7 kiekjes (167)

 1301083 copyIn de week van 27 januari t/m 2 februari werd er veelvuldig gepekeld op bijna alle wegen en fietspaden, vanwege de gladheid.

Zondagochtend 27 januari ligt de LP 'Downbeat' uit 1968 op de draaitafel, waar verschillende Nederlandse bands op staan uit de jaren 60. De Ro-d-Ys is er een van. Onder de naam Popular Pipers Boys Band hebben de Ro-d-Ys vanaf 1964 veel succes als covergroep in de omgeving van Oude Pekela in Groningen. Hun repertoire bestaat uit eigen nummers plus materiaal van The Kinks, The Beatles en The Rolling Stones. De bezetting is Harry Rijnbergen (zang, gitaar), Joop Hulzebos (gitaar, keyboards), Wiechert Kenter (basgitaar, trompet, vibrafoon) en Berend Groen (drums).

 DSF0703

Als de groep beroeps wordt, verandert Harry Rijnbergen de naam in het meer pakkende Rowdies. Als blijkt dat meerdere bands zo heten wordt de uiteindelijke spelling Ro-d-Ys. Manager Wim Zomer weet met enthousiasme en doortastendheid de Ro-d-Ys in korte tijd veel publiciteit te geven door ze in heel Nederland te laten optreden. In september komt de groep onder contract bij platenmaatschappij Phonogram en producer Hans van Hemert. Hij is bijzonder onder de indruk van de muzikale kwaliteiten en gaat met de band de studio in.

Het is vooral Harry Rijnbergen die met zijn composities en nasale stemgeluid de unieke Ro-d-Ys-sound creëert. De eerste single 'You Better Take Care Of Yourself'/ 'Wheels, Wheels, Wheels' verschijnt in december en is een opmerkelijk debuut door hun on-Nederlandse sound: beatmuziek met trompetten, orgels en de zang van Harry die Engels zingt met een Groningse tongval. Hun accent zorgt er ook voor dat de communicatie tussen band en producer regelmatig in het Engels plaatsvindt omdat Van Hemert het Gronings niet kan verstaan. Met deze eerste single krijgt de band wel de verwachte aandacht, maar een hitnotering blijft uit.

Hun hele geschiedenis leest u hier en ze hebben ook een eigen YouTube kanaal, genaamd 'taketmemhome'. Een van hun bekendste nummers is 'Take Her Home', maar dan nu gespeeld door de band van Tim Knol:

 

Maandagmiddag 28 januari heb ik ergens onderweg dit kiekje gemaakt van bij elkaar klittende schapen.

 DSC1854

 

Dinsdagmiddag 29 januari heb ik tijdens een prachtige wandeling dit fraaie plaatje geschoten.

 DSC1898 copy

 

Woensdagmiddag 30 januari. Vandaag werd er weer veelvuldig gepekeld in Epe.

 1301083

 

Donderdag 31 januari ben ik er niet op uit geweest, en heb ik het onderste gedeelte van mijzelf maar op de gevoelige sensor gezet.

 DSF1673

 

Vrijdagmiddag 1 februari. Er staan al wat kramen klaar voor de zaterdagmarkt.

 DSF1706

 

Zaterdag 2 februari. Ja ja, het sneeuwt weer, maar nu is het natte sneeuw.

 DSC1996

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.