7 dagen 7 kiekjes (166)

 1251037 copyIn de week van 20 t/m 26 januari hebben we een paar dagen kunnen genieten van dat mooie witte spul wat ook in onze omgeving neerdaalde.

Zondagochtend 20 januari ligt de LP 'Them (one more time)' uit 1965 van Them op de draaitafel. Them was een Noord-Ierse band afkomstig uit Belfast, die zijn grootste succes kende tussen 1964 en 1966. Het belangrijkste lid van de groep was van 1963-1966 zanger Van Morrison. Them ontstond in 1961/1962, toen gitarist en zanger Billy Harrison in Belfast samen ging spelen met een aantal andere muzikanten, onder wie bassist Raymond Sweetman en drummer Ronnie Millings. Een vaste bezetting ontstond na het toetreden van bassist Alan Henderson en toetsenist Eric Wrixon. De groep noemde zich The Gamblers en kreeg werk in en om de Noord-Ierse hoofdstad. The Gamblers speelden Amerikaanse rock-'n-roll en rhythm and blues. Met het toetreden van zanger en saxofonist Van Morrison nam de populariteit in eigen stad zover toe, dat de vijf de sprong naar Engeland waagden. Daar werd de naam veranderd in Them, omdat er al een groep The Gamblers bestond, als begeleiders van zanger Billy Fury. Them kwam onder contract bij Decca. Wrixon had intussen de band verlaten, omdat zijn ouders hun nog minderjarige zoon geen toestemming gaven voor het aangaan van een platencontract. Hij werd vervangen door Pat McAuley (ook wel John genoemd). Nadat ook Millings opstapte, verwisselde McAuley het orgel voor de drums, terwijl zijn broer Jackie McAuley achter de toetsen plaatsnam.

 DSF1635

Hun eerste single werd uitgebracht in augustus 1964, met op de A-kant Don't start crying now en aan de achterkant One two brown eyes. Het succes bleef uit. Onduidelijk is of op die eerste plaat ook inderdaad alle Themleden te beluisteren zijn. Van Morrison en Henderson lijkt dat zeker, maar in de opnamepraktijk werd veelal met studiomuzikanten gewerkt. Daarin was Them niet uniek. Bekend is het verhaal dat Ringo Starr tijdens de opnamen van de eerste Beatles-single Love me do plaats moest maken voor een sessiedrummer. Zo zijn tijdens die eerste Them-opnamen waarschijnlijk gitarist Jimmy Page, organisten Arthur Greenslade en Peter Bardens en drummer Bobby Graham ingezet.

Meer over deze legendarische band leest u hier en hierna kunt u luisteren en kijken naar 'How Long Baby':

 

Maandag 21 januari zag het bevroren waterbakje van de vogels er prachtig uit.

 1219389

 

Dinsdagochtend 22 januari heb ik wat foto's gemaakt van de ijsbaan, die er prachtig bij lag.

 DSC1470

 

Woensdagochtend 23 januari. Jawel hoor, de koolmees is ook weer terug in onze tuin.

 DSC1698

 

Donderdagmiddag 24 januari heb ik een kiekje gemaakt van een klapschaats.

 DSC1758

 

Vrijdag 25 januari. Er is in onze regio best wel veel sneeuw gevallen.

 1251037

 

Zaterdagochtend 26 januari. De best wel flinke laag sneeuw die er gisteren nog lag, is bijna na één nacht regen verdwenen.

 1261052

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.