7 dagen 7 kiekjes (165)

 1189335 copyIn de week van 13 t/m 19 januari begon het dan eindelijk eens wat te vriezen, zou het dan toch nog wat worden met deze winter.

Zondagochtend 13 januari ligt de live dubbel LP 'The Last Waltz' uit 1978 van The Band op de draaitafel. The Band was een Canadees-Amerikaanse rockband, die onder die naam bestond van 1968 tot 1976 en daarna in gewijzigde samenstelling van 1983 tot 1999. Ze maakten voor het eerst naam in de tweede helft van de jaren zestig als begeleidingsgroep van Bob Dylan. Ze werden later op eigen kracht zeer invloedrijk als vertolkers van Americana en zorgden mede voor het opnieuw populair worden van diverse vormen van Amerikaanse traditionele muziek. In hun muziek versmolt country met folk, blues en rock'n roll.

 DSF1546

The Band bestond uit de Canadezen Robbie Robertson (gitaar, piano), Richard Manuel (piano, mondharmonica, drums, saxofoon, keyboard, zang), Garth Hudson (keyboard, piano, clavinet, accordeon, synthesizer, saxofoon), Rick Danko (basgitaar, viool, trombone, zang) en de uit Arkansas afkomstige Levon Helm (drums, mandoline, gitaar, basgitaar, zang). Naast hun 'vaste' instrument (hier als eerste genoemd) bespeelden zij allemaal veel andere instrumenten, zodat zij vaak van plaats wisselden. Vooral de klassiek opgeleide Hudson was een buitengewoon veelzijdig musicus. Zijn wonderlijke orgelklanken gaven de muziek een speciale klankkleur die door velen is nagebootst, maar door weinigen geëvenaard. Manuel, Danko en Helm, elk met een zeer markant stemgeluid, deelden de vocale partijen en Robertson, die zelden zong, was de voornaamste componist en tekstschrijver. Hun producer John Simon (wel het zesde Band-lid genoemd) nam ook als sessiemuzikant aan de opnamen deel.

De stijl kenmerkte zich, vooral op hun eerste albums, door hun beheersing van allerlei instrumenten en hun aan gospelmuziek ontleende manier van zingen, waarbij zij de melodielijnen aan elkaar overgaven. Samen met bands als The Allman Brothers Band, The Byrds, The Flying Burrito Brothers, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revival, Buffalo Springfield, Poco en Little Feat zorgde The Band voor een kritisch en vernieuwend geluid en een commercieel succes dat later werd opgepakt en verder gepolijst door onder meer de Eagles.

Heel veel meer over deze band staat hier te lezen en op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar 'I Shall Be Released':

https://www.youtube.com/watch?time_continue=44&v=MjtPBjEz-BA

 

Maandagmiddag 14 januari liep ik door het Buizerd straatje en kwam er weer voor de zoveelste keer hondenstront tegen, midden op het pad. Als je daar in het donker loopt heb je zo die smeerzooi aan je schoenen, want je ziet het niet liggen. Dit komt ook mede omdat daar de straatverlichting heel erg slecht is. Ik vind het ronduit hufterig gedrag van sommige hondenbezitters dat de stront terecht komt waar het niet hoort. De speciale uitlaatstroken zonder opruimplicht zijn er niet voor niets, neem anders een zakje mee en ruim die stront op.

 DSF1579

 

Dinsdag 15 januari. Bij sommige etalages haal ik mijn fototoestel wel eens tevoorschijn.

 DSF1591

 

Woensdagmiddag 16 januari heb ik een paar kiekjes gemaakt van het verwijderen van de ijsvloer in de tent van Epe On Ice.

 DSC1104

 

Donderdagmiddag 17 januari heb ik onder andere een kiekje gemaakt bij de Klaarbeek, de wijk in aanbouw, waar het hard gaat.

 DSC1240

 

Vrijdagochtend 18 januari. De eerste ijskristallen dit jaar op de ramen.

 1189335

 

Zaterdagmiddag 19 januari. Als ik door ons bovenraam naar buiten kijk, dan ziet de lucht er toch wel heel wat beter uit dan in de afgelopen week.

 DSF0521

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Het houdt niet op, schijnt het. Appartementen op de plek van de Middenstip, de voormalige RK Kerk en de ABN AMRO-bank. Het centrum wordt er niet mooier op en bestaat straks alleen uit winkels en appartementengebouwen. Dus bouwen voor projectontwikkelaars. Waar blijven de kleine huizen met tuintje voor senioren en starters? Bouwen voor de bevolking!De donaties t.b.v het herstel van de Notre-Dame zijn nu al opgelopen tot 700 miljoen euro! Kan dat geld niet veel beter worden besteed aan de enorme armoede in de wereld?Het wordt steeds gekker in ons land. Hier meer daarover.Niet alleen in Epe, maar in heel het land kunnen ze er wat van. Een goed artikel over de bomenkap in ons land. En hier een filmpjeMooi gesprek tussen Sunny Bergman, u weet wel, de documentairemaakster die vooral bekend is omdat ze jan en alleman van racisme beschuldigt, en cabaretier Theo Maassen, die met zijn show over 'de opkomst en ondergang van de witte man' volle zalen trekt.Kijk eens wat leuk, de werkgroep Twerk van De Passerel aan het werk.,,Ik heb een groen hart.'' Welnee man, je wilt gewoon een vette bankrekening.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is! 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.