7 dagen 7 kiekjes (164)

 DSF1530 copyIn de week van 6 t/m 12 januari was het weer eens tijd voor een lekkere portie stamppot boerenkool met worst.

Zondagochtend 6 januari ligt de LP 'Live and Dangerous' van Thin Lizzy op de draaitafel. 'Live and Dangerous' is het eerste livealbum van de Ierse rockband Thin Lizzy, het album werd in 1977 tijdens de tournees van de albums Bad Reputation en Johnny the Fox opgenomen. 'Live and Dangerous' was oorspronkelijk bedoeld als een studioalbum. Ze wilden het album uitbrengen met de producer Tony Visconti met wie ze ook hun vorige album hadden uitgebracht. Maar Tony had een erg krap schema, dus Phil Lynott had het idee om een livealbum te maken.

 DSF1353

Thin Lizzy is een Ierse hardrockband. De kern van de band vormden zanger en bassist Phil Lynott (1949-1986) en drummer Brian Downey. De samenstelling van de band wisselde in de loop der jaren regelmatig. Naast frontman zanger/bassist Phil Lynott waren de opmerkelijkste leden Brian Robertson en Scott Gorham. Gary Moore speelde gitaar op enkele nummers, maar zijn rol in de band was niet erg groot. Kenmerkend voor de groep was de opstelling waarin twee leadgitaristen centraal stonden. Deze opstelling werd later vaak gekopieerd door bands als Iron Maiden. Phil Lynott stond bekend als een extravagante maar briljante zanger, bassist, componist en poëet.

Een van de eerste nummers die de band uitbracht was Whiskey in the jar, een hardrockuitvoering van een Ierse traditional. Later is dit nummer in een nog hardere versie door Metallica uitgebracht. De grote doorbraak van Thin Lizzy kwam echter met het nummer The boys are back in town (1976). In 1983 hield de groep op te bestaan. Lynott richtte aanvankelijk een andere band (Grand Slam) op, maar die kwam eigenlijk nooit echt van de grond. Solo heeft Lynott nog enkele successen gehad waarvan Old Town het bekendste is. Later is dit nummer gecoverd door The Corrs. Samen met Gary Moore werd "Parisienne Walkways" een klassieker. Minder bekend is "Kings' Call" met Mark Knopfler op gitaar.

Op 1ste kerstdag 1985 werd Lynott na een kerstfeest met spoed opgenomen in een kliniek in Salisbury, vanwege lever- en nierfalen. Hij overleed er uiteindelijk op 4 januari 1986 aan hartfalen en longontsteking. Het jarenlange gebruik van drugs, en dan met name heroïne had zijn lichaam gesloopt.

Op deze link kunt u meer lezen over deze legendarische band en op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar 'Still In Love With You':

 

Maandagmiddag 7 januari heb ik onderweg ergens een kiekje gemaakt in Epe.

 DSF1414

 

Dinsdagmiddag 8 januari. In zo'n cabine ging ik niet graag zitten met dat stormachtige weer van vandaag, maar ja ene troost voor mij, dat hoef ik ook niet.

 DSF1452

 

Woensdag 9 januari heb ik een een object van glas, gemaakt door Anneke Wissink, gekiekt bij ons in de huiskamer.

 DSF1478

 

Donderdagavond 10 januari, tijd voor stamppot boerenkool met rookworst!

 DSF1530

 

Vrijdagochtend 11 januari heb ik onder andere dit straatkiekje gemaakt.

 DSF1542

 

Zaterdag 12 januari. Als er schaatsen op tv is, slaan we dat bijna nooit over.

 DSC1050

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Wat is het toch altijd frappant dat bij alle partijen na de verkiezingen feest wordt gevierd. Bij de winnaars uiteraard, maar ook bij de verliezers, omdat het verlies kleiner was dan verwacht, omdat de partij 'weer klimt', omdat de partij de grootste is gebleven, omdat ze een 'factor van belang' is gebleven, omdat de uitslag weliswaar slechter is dan de vorige keer maar beter dan in de peilingen, enzovoorts. Dus eigenijk alleen maar winnaars en geen verliezers. Politiek ten voeten uit.VA02 2019 01 Aangepast

De nieuwe VA-krant is een heel bijzondere. Om naar uit te kijken! Hier vast een leuk voorproefje!100% wild: vanmorgen twee wilde zwijnen met 16 biggetjes gezien. Ze zijn er vroeg bij. Voorjaarsbode? Nee, zachte winter, want de draagtijd is bijna vier maanden.Vrolijk makend filmpje van de dag over Jenny, een paard dat dagelijks alleen aan de wandel gaat.Prachtadvertentie in De Schaapskooi .In De Telegraaf: Gezin uit Epe kreeg plots Syrische buren: ’Nu hulp nodig’Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.