7 dagen 7 kiekjes (162)

 C290936 copyIn de week van 23 t/m 29 december kijken we onder andere naar de Nederlandse afstand kampioenschappen schaatsen voor mannen en vrouwen.

Zondagochtend 23 december ligt de LP 'Their Greatest hits' (1971-1975) van Eagles op de draaitafel. Eagles is een Amerikaanse rockband, een van de succesvolste bands aller tijden. De band werd in 1971 opgericht en zou, met een onderbreking van 14 jaar, blijven optreden tot en met 2015. De naam verwijst naar de Amerikaanse adelaar, tevens het beeldmerk van de Verenigde Staten. Het album 'Their Greatest Hits' is het best verkochte album aller tijden in de Verenigde Staten.

 DSC0657

De groep ontstond in het begin van de jaren zeventig in Los Angeles. Aanvankelijk stonden ze als begeleidingsband van Linda Ronstadt, maar al snel sloegen ze hun eigen vleugels uit. Hun vroegste muziek is een mengeling van country en bluegrass, vermengd met de harmonie├źn van de Californische surfmuziek. In deze stijl ontstonden gevoelige nummers over relaties, auto's en een zwervend leven. De pioniers van dit nieuwe genre waren begenadigde singer-songwriters als Jackson Browne, J.D. Souther en Warren Zevon en bands als Buffalo Springfield en Poco. Uit de subcultuur in en om Sunset Boulevard en The Valley in Los Angeles die rond deze componisten ontstond, distilleerden de Eagles een eigen geluid dat synoniem werd met de term Californische countryrock. Op latere albums van de groep werd de bluegrassmuziek meer en meer afgezworen en ging men over naar een meer rechttoe rechtaan rock-geluid.

Meer over deze band leest u hier en op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar het mooie nummer 'Peaceful Easy Feeling':

 

Maandagmiddag 24 december. Aan de bouwput naast Brezan kun je goed zien dat het de laatste dagen flink geregend heeft.

 DSF1083

 

Dinsdagmiddag 25 december. Op deze eerste kerstdag hebben we gedaan wat met ons waarschijnlijk heel veel landgenoten hebben gedaan met hun kinderen en kleinkinderen .......gourmetten!

IMG 20181225 162829

 

Woensdagmiddag 26 december waren vier van onze kleinkinderen aan het schaatsen bij Epe On Ice.

 DSF1174

 

Donderdagochtend 27 december ben ik op de fiets gestapt voor een klein ommetje met bovendien een prachtige lucht.

 DSC0700

 

Vrijdagochtend 28 december had ik een oppasbeurt in de Ring, waar genoeg kiekjes te maken zijn.

 DSF1253

 

Zaterdagmiddag 29 december, we kijken naar de Nederlandse schaatskampioenschappen voor afstanden.

 C290936

Tot slot wens ik iedereen een gezond en keigaaf 2019

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento