7 dagen 7 kiekjes (160)

OP70 copyIn de week van 9 t/m 15 december was onder andere de opening van de 12e editie van Epe On Ice in het Loeffpark.

Zondagochtend 9 december, tijd voor een lekkere blues plaat. Op de draaitafel ligt de LP 'Live in Eorope' uit 1972 van de legendarische Rory Gallagher. Hij was een Iers bluesgitarist en zanger en begon zijn carrière in de vroege jaren 60 als gitarist met de Fontana Showband. In de jaren 1964 en 1965 speelde hij in de Impact Sound Show Band (later The Impact Sound en ten slotte The Impact). In 1966 formeerde hij het powertrio Taste met Eric Kitteringham (bas) and Norman Damery (drums).

 DSF8450

In 1967 nam dit trio wat demo's op die in de jaren zeventig op LP verschenen onder de titel Taste In The Beginning. Nog in datzelfde jaar werden John Wilson en Richard "Charlie" McCracken resp. de nieuwe drummer en bassist van Taste en met hen zou Gallagher drie jaar samenwerken. Deze periode leverde twee studioalbums op: Taste en On The Boards. Een stortvloed van bootlegs werd in die tijd uitgebracht. Om dit tegen te gaan bracht platenmaatschappij Polydor zelf Live in Montreux en Live At The Isle Of Wight uit. Taste werd in 1970 ontbonden na onenigheid over de financiële huishouding en de rol van het management hierin.

Meer over deze helaas te vroeg overleden Rory Gallagher en zijn band leest u hier en op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar 'Bullfrog Blues':

Tegenwoordig toeren twee ex leden van de band van Rory Gallagher met de Nederlandse gitarist/zanger Marcel Scherpenzeel onder de naam Band Of Friends en spelen ook hetzelfde nummer:

 

Maandagavond 10 december heb ik een aantal sfeervolle nachtfoto's gemaakt.

 DSF8617

 

Dinsdag 11 december heb ik een kiekje gemaakt van de uitgebreide kerstversiering van Pearle op het Gruttersplein.

 DSF0923

 

Woensdag 12 december heb ik een kiekje gemaakt van een aantal tijdelijk beeldbepalende containers op de hoek van de Hoofdstraat met de Korte Kuipersweg.

 DSF0939

 

Donderdagmiddag 13 december heb ik een plaatje geschoten van een aantal woningen in aanbouw, wat in de verte net lijkt op zaagtanden.

 DSC0001

 

Vrijdagmiddag 14 december heb ik een reportage gemaakt van de opening van de ijsbaan van Epe On Ice.

OP70

 

Zaterdagmiddag 15 december heb ik een kiekje gemaakt van mijn lunch maaltijd.

 DSC0175

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
Powered door Komento