7 dagen 7 kiekjes (158)

 DSF8387 copyIn de week van 25 november t/m 1 december zag ik in onze tuin dat er nog twee aardbeien zaten aan de aardbeien plantjes in een hang pot.

Zondagochtend 25 november ligt de LP 'Bob Dylan's Greatest Hits' op de draaitafel van uiteraard Bob Dylan. Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman is een Amerikaans singer-songwriter en kunstenaar. Hij wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten in de twintigste eeuw. Op 13 oktober 2016 werd hem de Nobelprijs voor Literatuur toegekend omdat hij "de grootse Amerikaanse liedtraditie met nieuwe dichterlijke expressiemogelijkheden heeft uitgebreid".

 DSF8296

Dylan heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, dat door sommigen op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed. Vanwege zijn grote betekenis voor de Noord-Amerikaanse muziekcultuur werd hem in 2012 de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama. Erkenning als dichter volgde in 2016 door de toekenning van de Nobelprijs voor Literatuur. Omdat hij in 2001 een Academy Award won voor Things have changed, de titelsong van de film Wonder Boys, is Dylan samen met George Bernard Shaw de enige persoon die zowel een Oscar als een Nobelprijs heeft gewonnen.

Dylans carrière, die begon tijdens zijn middelbareschooltijd in het midden van de jaren vijftig, raakte vanaf 1961 in een stroomversnelling toen hij zich in de New Yorkse wijk Greenwich Village begon te manifesteren als folksinger. Hij bleek vooral te excelleren in het schrijven van liedteksten, aanvankelijk in het genre van het protestlied. Al snel annexeerde de beweging voor de burgerrechten zijn lied Blowin' in the Wind (1962). Niet veel later omarmden miljoenen jongeren zijn The Times They Are a-Changin' (1964). Beide nummers zijn voorbeelden van Dylans vermogen om de tekst zodanig abstract te houden dat het lied een algemene zeggingskracht krijgt. Dat was nog maar het begin van een carrière die hem wereldroem bracht.

Heel veel meer over deze legendarische singer-songwriter leest u hier en op deze link kunt u kijken en luisteren naar 'Don't Think Twice It's All Right':

 

Maandagmiddag 26 november hebben we onder andere een kleine wandeling gemaakt in Wissel.

 DSC9760

 

Dinsdagmiddag 27 november. Wanneer zal dit pand met bijbehorende schuur aan de vlakte gaan?

 DSF8372

 

Woensdag 28 november. Kiek is an, eind november en dan nog een paar aardbeien buiten in de tuin.

 DSF8387

 

Donderdag 29 november hebben we in de tuin wat pinda's opgehangen voor de vogels.

 DSF8413

 

Vrijdag 30 november hebben we een rondje Epe gedaan en zo hier en daar heb ik een kiekje gemaakt.

 DSF0787 copy

 

Zaterdagmiddag 1 december was het weer Zwarte Pieten tijd in Epe.

 C010853

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento