7 dagen 7 kiekjes (157)

 DSF0655 copyIn de week van 18 t/m 24 november kwam Sinterklaas, de goedheiligman, weer naar Epe, om alle kinderen van Epe weer te zien.

Zondagochtend 18 november ligt de LP ' Hun twintig grootste hits', van The Everly Brothers op de draaitafel. he Everly Brothers, bestaande uit de broers Isaac Donald (Don) Everly en Philip (Phil) Everly, vormden een Amerikaans zangduo, dat zijn grootste succes kende in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw. Ze werden behalve door rock-'n-roll ook beïnvloed door popmuziek en country. The Everly Brothers zijn vooral bekend geworden door de harmonieuze zangpartijen.

 DSF8076

De twee zijn de kinderen van twee countrymuzikanten die hun kinderen al vroeg in contact brachten met de muziek. De gehele familie trad vanaf het midden van de jaren 40 op in een radioprogramma. In het midden van de jaren vijftig trokken de broers naar Nashville, waar ze onder Chet Atkins hun eerste single opnamen, die echter flopte. De twee werden gecontracteerd door het Cadence Records-label. De tweede single en de eerste single voor het label, Bye Bye Love, werd een enorme hit in 1957. Met behulp van producer Archie Bleyer en de liedjesschrijvers Boudleaux en Felice Bryant volgden nog meer hits, waaronder Wake Up Little Susie, Claudette (geschreven door Roy Orbison), Bird Dog, (Till) I kissed you en All I Have to Do Is Dream.

In 1960 tekenden de broers voor het jonge Warner Bros. Records. De eerste hit voor Warner was Cathy's Clown. Meerdere hits volgden, waaronder Lucille, Ebony Eyes en Crying in the Rain. Vanaf 1962 was de piek van commercieel succes voorbij, alhoewel de broers op artistiek gebied alleen maar vooruitgingen. Ze namen in 1966 een album op met the Hollies, Two Yanks in England. Roots uit 1968 is een klassieker, die van grote invloed was op de countryrock.

Hun carrière kende echter geen bloei meer en in juli 1973 gingen de twee broers hun eigen weg. Ze brachten, zonder succes, enkele soloplaten uit. In 1983 kwamen de broers weer bij elkaar. Ze gaven concerten in de Royal Albert Hall, bijgestaan door onder andere gitarist Albert Lee. Het jaar daarop kwam een nieuw studio-album uit, EB 84, geproduceerd door Dave Edmunds. Paul McCartney schreef voor de broers de hit On the Wings of a Nightingale. Het succes zette niet door op de volgende albums, en vanaf 1988 zijn er geen nieuwe albums van de Everly Brothers uitgekomen.

De broers werkten wel mee aan verschillende albums. Zo zongen zij in 1986 de achtergrondpartij in van het lied Graceland van het gelijknamig album van Paul Simon.
Het duo werd opgenomen in de Rockabilly Hall of Fame, in 1986 in de Rock and Roll Hall of Fame, in 1987 in America's Old Time Country Music Hall of Fame, in 2001 in zowel de Country Music Hall of Fame als de Nashville Songwriters Hall of Fame, in 2002 in de Kentucky Music Hall of Fame en in 2004 in de Vocal Group Hall of Fame.

Op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar 'Till I Kissed You':

 

Maandagochtend 19 november. Op het bord bij de receptie in het Eper gemeentehuis staat 'Niet in de rij .......meteen aan de beurt', maar dat gold 's ochtends niet voor kiosk eigenaar John van Barneveld. Wethouder Jan Aalbers wilde niet een brief inzake de toen op handen zijnde sloop van de kiosk in ontvangst nemen.

 DSF8112

 

Dinsdagmiddag 20 november werd de kiosk bij de hertenkamp definitief verwijderd onder toeziend oog van verschillende media. Een diep triest gebeuren, weer een historisch pandje verdwenen, waar zovelen, jong en oud, plezier aan hebben beleefd tijdens een bezoek aan de hertenkamp.

 DSF8193

 

Woensdagmiddag 21 november heb ik een kiekje gemaakt bij de werkzaamheden naast Brezan.

 B219122

 

Donderdag 22 november heb ik een kiekje gemaakt van Epe bij avond.

 DSF0469

 

Vrijdagochtend 23 november heb ik een reportage gemaakt over het carillon in de Grote Kerk in Epe.

 DSF0512

 

Zaterdagmiddag 24 november heb ik een reportage gemaakt van de Sinterklaas intocht in Epe, die ook nu weer werd vergezeld door heel veel zwartepieten.

 DSF0655

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.