7 dagen 7 kiekjes (156)

 DSC9328 copyIn de week van 11 t/m 17 november hebben we onder andere een lekkere herfstwandeling gemaakt bij het Kievitsveld.

Zondag 11 november. Het is vandaag precies 3 jaar geleden dat ik deze rubriek heb opgestart. In die 3 jaar heb ik constant iedere dag minimaal 1 foto gemaakt, ook tijdens vakanties. Die laatsten heb ik hier niet geplaatst, wel gemaakt dus, om alles op de juiste 7 dagen te houden. Meestal startte ik de week met een LP. Zo langzamerhand ben ik door mijn LP's heen. De LP's die ik plaatste waren nou niet allemaal mijn smaak. Er is een tijd geweest dat ik na het vinyl tijdperk van toen, CD-tjes kocht, meestal van Nederlandse bands. Nu met deze 156e dag wil ik jullie een CD voorschotelen van wat één van mijn favoriete bands is, waar ik uren naar kan luisteren. Ik heb in de CD lade de CD ' White Light White Heat White Trash' liggen van de Amerikaanse band Social Distortion.

 DSF0357

Social Distortion (soms Social D genoemd) is een Amerikaanse punkband, opgericht te Orange County (Californië) in 1978 door zanger en gitarist Mike Ness. De band heeft een korte break gehad in 1985 vanwege de drugsverslaving van Mike Ness, maar kwam in 1986 weer bij elkaar en zijn tot nu toe actief gebleven. Samen met bands zoals Bad Religion, Black Flag, Dead Kennedys en Minor Threat, wordt Social D vaak gezien als een van de toonaangevende punkbands uit de jaren van 1980 met een hernieuwde belangstelling.

In het begin was hun muziekstijl onmiskenbaar punkrock of hardcore punk en dacht men lange tijd dat Social Distortion de voorloper was van de originele punkrockbeweging van Orange County, omdat hun stijl dicht in de buurt kwam van dat van de Ramones. Zo rond 1985 was er een duidelijke verandering te horen, toen men meer naar de wortels van de countrymuziek en de klassieke rock-'n-roll gingen. In de documentairefilm Another State of Mind (in 2004 op dvd uitgebracht), gaf Mike Ness toe dat hij dat op het album Prison Bound te hard probeerde. Halverwege de jaren van 1980 hadden ze uiteindelijk hun draai gevonden en mag het overgrote deel van hun albums beschouwd worden als "cowpunk" of als rockabilly (een melodische punk-sound dat duidelijk bij hen past).

De belangrijkste invloeden van de band gaat vaak de kant op van roots rock(*), maar ook dat van hardcore punk, psychedelische rock, blues, hardrock, moderne rock en grunge. Toch beschouwen zij zichzelf in geen enkel opzicht een hardcore punk-band te zijn.
Social Distortion is beïnvloed door:
The Clash, Dead Boys, Elvis Presley, John Lennon, Johnny Cash, KISS, Led Zeppelin, Neil Young, The New York Dolls, Queen, Ramones, The Rolling Stones en de Sex Pistols.
Soms onduidelijk definieerbaar soort Americanamuziek dat neigt naar het begin van de Rock'n Roll, Blues, Countrymuziek, Country-rock en soortgelijke vormen.

Op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar 'When The Angels Sing':

 

Maandagmiddag 12 november. Wat moet dit toch een voldoening geven voor diegene die zoiets flikt.

 DSC9298

 

Dinsdagmiddag 13 november zijn we onder andere langs het Kievitsveld gewandeld.

 DSC9328

 

Woensdagmiddag 14 november. Wat was het toch weer een prachtige gewaarwording om in de herfst door de bossen te fietsen.

 DSC9477

 

Donderdagavond 15 november heb ik een iterieur kiekje gemaakt.

 DSF0392

 

Vrijdagochtend 16 november had ik een oppasbeurt in de Ring van 10 tot 12.

 DSC9613

 

Zaterdag 17 november. Zo aan de rijp te zien in de tuin heeft het al aardig gevroren afgelopen nacht.

 B179101

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.