7 dagen 7 kiekjes (155)

 DSF7661 copyIn de week van 4 t/m 10 november ben ik onder andere bezig geweest met het ver- en bewerken van een fiks aantal gemaakte foto's.

Zondagochtend 4 november ligt de verzamel LP 'Rock Revival 5' uit 1972, met verschillende artiesten op de draaitafel. Hier uit kies ik The Platters, één van de meest succesvolle rhythm-and-bluesgroepen. De groep bestaat sinds 1952; de klassieke bezetting was Tony Williams, David Lynch, Paul Robi, Alex Hodge, en Zola Taylor.

 DSF7518

De groep werd in Los Angeles opgericht door Herb Reed en had grote hits in hun thuisland de Verenigde Staten en in het buitenland. Hun grootste hit was The great pretender. In de beginjaren van de groep bestond deze alleen uit mannen. Een aantal jaren later werd Zola Taylor de nieuwe zangeres. Zij was een van de eerste zangeressen in een rhythm-and-bluesband in de jaren vijftig. In 1964 werd ze opgevolgd door Barbara Randolph, die een jaar deel uitmaakte van de groep.

In 1960 verliet Tony Williams de groep om een solocarrière te beginnen; tenorzanger Sonny Turner nam zijn plaats in. De platenmaatschappij weigerde deze nieuwe bezetting te erkennen en bracht daarom oud materiaal uit totdat het contract afliep. Daarna stapten ook de andere leden op om elk hun eigen versie van de Platters op te richten; daarbij verenigden Taylor, Robi en Lynch zich in The Original Platters met Williams-kloon Johny Barnes als leadzanger. Reed stapte in 1969 als laatste op; hij nam ontslag en begon eveneens zijn eigen Platters onder licentie van Five Platters Inc. De vervangers volgden dit voorbeeld waardoor er een wildgroei ontstond aan Platters-groepen. Een daarvan, The Magic Platters, was in 1989 te zien in het toenmalige NCRV-programma G'oud en Nieuw. Herb Reed, de laatste nog levende oer-Platter, kocht uiteindelijk de naamsrechten terug en stelde deze veilig vlak voor hij in 2013 kwam te overlijden. In 2014 zond Het Uur van de Wolf de documentaire The Platters: Only Me uit waarin diverse ex-Platters voorbijkwamen alsmede de in Nederland wonende broer van Alex Hodge en de huidige officiële bezetting.

Op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar 'The Great Pretender':

 

Maandag 5 november ben ik een aantal foto's aan het verwerken die ik in het weekend heb gemaakt.

 DSF7661

 

Dinsdag 6 november heb ik een kiekje gemaakt van een etalage spiegeling.

 DSF0202

 

Woensdagavond 7 november. Onderweg naar de opening van DABIDA in de Ring heb ik dit kiekje gemaakt van de Lindehove.

 DSF7885

 

Donderdag 8 november. Vandaag ben ik aan het werk geweest in de tuin van onze dochter en schoonzoon. Bij hoge uitzondering heb ik daar een kiekje gemaakt met mijn telefoon.

IMG 20181108 140235

 

Vrijdagochtend 9 november heb ik een kiekje gemaakt in het straatje waar ik vaak door loop of fiets, het Buizerdstraatje.

 DSF0280

 

Zaterdagmiddag 10 november zijn we naar de her-onthulling geweest van 'De boot van vermaak' in het Beekpark. Daar was fotograaf Hans van de Vlekkert ook aanwezig, die even schuilde onder de paraplu van Wilma.

 DSF0326 copy

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.