7 dagen 7 kiekjes (150)

 DSF9400 copyIn de week van 30 september t/m 6 oktober kon men onder andere weer verschillende hapjes proeven bij Smakelijk Epe.

Zondagochtend 30 september ligt de LP 'Times Were When' uit 1972 van de Cats op de draaitafel. The Cats waren een popgroep uit Volendam. Ze bestonden van 1964 tot 1985, zij het met enkele onderbrekingen, en waren van 1968 tot 1975 een van de meest succesvolle bands van Nederland. De bezetting bestond uit Cees Veerman, Piet Veerman, Arnold Mühren, Jaap Schilder, Theo Klouwer en (van 1972 tot 1975) Piet Keizer. Jan Buijs was vanaf de oprichting de manager.

 DSF7065

Ze ontwikkelden een oorspronkelijk muziekgeluid dat de naam palingsound meekreeg. Het kenmerkt zich door de dramatiek in de stem van Piet Veerman, de achtergrondzang van de andere leden, de composities van Arnold Mühren en het studiowerk van Klaas Leyen en Wim Jongbloed. De stijl vond navolging bij veel andere Volendamse artiesten, zoals Maddog, Left Side, Next One en vanaf 1977 BZN.

Cees Veerman was aanvankelijk de leadzanger en Piet Veerman had deze rol vanaf 1968 voor de A-kanten van de singles. De eerste nummers waren covers of werden buiten de groep geschreven. Daarna kwam steeds meer werk van eigen hand, waaronder de grote hits Lea, Why, Marian, Magical mystery morning, Where have I been wrong, Let's dance en There has been a time. De meest verkochte single is One way wind. The Cats verkochten meer dan dertien miljoen geluidsdragers. 36 singles kwamen in de Top 40 terecht, waarvan vijf op nummer 1 en negentien in de Top 10. In de alltimelijst Top 2000 zijn in de loop van de tijd dertien nummers opgenomen.

De band trad op in binnen- en buitenland, waaronder Indonesië, Suriname en op de Antillen. Twee albums werden in de Verenigde Staten geproduceerd door Al Capps. In 1974 was er een optredenstop van ongeveer een jaar. In deze periode brachten drie bandleden soloalbums uit. Na een hervatting van de optredens viel de band in 1979 geheel uit elkaar. Vervolgens was er van 1982 tot 1985 een comeback. In 1994 was er nog een vergeefse poging hiertoe door drie bandleden zonder Piet Veerman. Kort na de eeuwwisseling werden twee tributebands opgricht en vijftien jaar later nog een derde.

Wilt u meer lezen over deze legendarische band, dan kan dat hier.

Op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar 'Sure He's A Cat':

 

Maandag 1 oktober. Het was geen weer om er op uit te gaan en ben binnen wat aan uitproberen geweest.

 DSF9269

 

Dinsdag 2 oktober. Gatverdamme wat een snertweer, net als gisteren, als ik zo naar buiten kijk.

 DSC8330

 

Woensdagmiddag 3 oktober heb ik een kiekje gemaakt van een mooie spiraalvormige draad van de passiebloem struik.

 DSF9280

 

Donderdagmiddag 4 oktober hebben we even de expositie bekeken in de Grote Kerk.

 DSF9330

 

Vrijdagochtend 5 oktober zag ik vanuit ons raam weer mooie strepen in de lucht.

 DSF9334

 

Zaterdagmiddag 6 oktober was het weer heerlijk smullen bij Smakelijk Epe op het Gruttersplein.

 DSF9400

Meer foto's van Smakelijk Epe staan hier.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento