7 dagen 7 kiekjes (148)

 DSF6964 copyIn de week van 16 t/m 22 september ben ik naar de open dag geweest van Lagemaat aan de Zwarteweg in Heerde.

Zondagochtend 16 september ligt de LP 'Melanie Live' van Melanie op de draaitafel. Melanie Safka-Schekeryk, bekend als Melanie is een Amerikaans singer-songwriter, bekend van onder andere Look what they´ve done to my song, ma, Lay Down, Ruby Tuesday en Beautiful People. Melanie Safka werd geboren in Astoria, een wijk in Queens in New York, als dochter van Fred en Polly Safka-Altamare. Op vijfjarige leeftijd maakte ze haar eerste plaatje, het in de stijl van Shirley Temple gezongen Give A Little Kiss.

 9168252

Na de high school trad ze met haar gitaar op in 'coffeehouses' in Greenwich Village. Overdag ging ze naar de 'American School of Drama'. Bij een auditie voor een toneelstuk liep ze de verkeerde deur in, waardoor ze op de jonge producer Peter Schekeryk stuitte, die haar vroeg wat te zingen. Hij was zo onder de indruk van haar stem en liedjes dat hij haar prompt een contract aanbood. In 1968 trouwde ze met hem. Ze kregen samen drie kinderen: Leilah, Jeordie en Beau-Jarred, die alle drie later ook muzikanten werden.

Gilbert Bécaud haalde Melanie naar Parijs, waar ze tussen de kamelen en revuedanseressen in L'Olympia optrad. Ze zou hier een nummer over schrijven: Tuning my guitar. Daarna trad ze in Nederland op bij Singing Europe en had ze haar eerste successen. Dezelfde zomer speelde ze op het Woodstock-festival (1969) waar het publiek kaarsen aanstak tijdens haar optreden. Het was de eerste keer dat dit gebeurde. Uiteindelijk werd dit gebruik verboden door de brandweer. Lay Down / Candles in the Rain werd in Nederland een zomerhit. Look What They've Done To My Song, Ma is een ander bekend nummer. Meer over deze singer/songwriter leest u hier.

Op deze link kunt u kijken en luisteren naar 'Peace Will Come':

 

Maandagavond 17 september heb ik een klein eindje gefietst en maakte onder andere dit plaatje.

 DSC8110

 

Dinsdag 18 september hebben we een flink stuk gefietst met prachtig weer. Onderweg maakte ik per ongelijk dit plaatje.

 9188355

 

Woensdag 19 september. Er zit nog maar één roos aan de stokroos struik.

 DSC8131

 

Donderdagavond 20 september kwam ik ergens dit kleurrijke tafereeltje tegen.

 9200605

 

Vrijdagochtend 21 september. Wat een verschil, nu precies een week geleden liepen we in Bern met 30 graden en stralend weer.

 DSC8148

 

Zaterdag 22 september heb ik een kijkje genomen bij de druk bezochte open dag van Lagemaat sloopwerken in Heerde. DSF6964

 

 

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.