7 dagen 7 kiekjes (145)

 9017533 copy

In de week van 26 augustus t/m 1 september ben ik onder andere naar het gratis EPOP festival geweest en heb daar een aantal foto's gemaakt.

Zondagochtend 26 augustus ligt de LP 'Blue Kentucky Girl' uit 1979, van Emmylou Harris op de draaitafel. Emmylou Harris is een Amerikaans countryzangeres, folkzangeres en songwriter, die vooral in de jaren zeventig successen kende. Ze heeft met zeer veel bekende artiesten uit de country- en folkwereld samengewerkt. Ze werd in 1947 geboren in Birmingham, Alabama. Op de middelbare school was ze de beste van haar klas. Ze won een studiebeurs voor dramatiek bij de University of North Carolina at Chapel Hill. Hier richtte ze zich op de muziek, waarbij vooral de folkmuziek van Bob Dylan en Joan Baez haar zeer aansprak.

 DSC6711

In 1969 trouwde ze met songwriter Tom Slocum, waarna ze haar debuutalbum Gliding Bird opnam. Helaas ging haar platenlabel failliet en liep het huwelijk op de klippen, waardoor ze gedwongen was om samen met haar pasgeboren dochter Hallie bij haar ouders in Washington D.C. te gaan wonen.
Ze pakte al snel de muziek weer op, en vormde een trio met de muzikanten Gerry Mule en Tom Guidera. Tijdens een optreden in 1971 werd ze opgemerkt door Chris Hillman, die toentertijd tijdelijk leadzanger was van The Flying Burrito Brothers, nadat Gram Parsons de band had verlaten. Eerst was hij van plan haar op te nemen in die groep, maar hij besloot haar voor te stellen aan Gram Parsons, die een zangeres zocht om mee te zingen op zijn solodebuut GP. Harris werd opgenomen in zijn Falling Angels en ging mee op tournee. In 1973 gingen ze de studio in om Parsons' tweede album, Grievous Angel op te nemen. Hij overleed op 19 september, enkele weken na het einde van de opnamen aan een overdosis van alcohol en drugs. Alles over deze artiest leest u hier.

Op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar 'Even Cowgirls Get The Blues':

 

Maandagmiddag 27 augustus heb ik een overzicht gemaakt van een overdaad aan reclamefolders. Ik kijk er meestal een paar door, maar ik denk dat ze bij de meeste mensen gelijk in de papierbak belanden.

 DSF8536

 

Dinsdagmiddag 28 augustus hebben we een wandeling gemaakt in het Vossenbroek en ontdekten dat er veel hopranken groeien.

 8280332

 

Woensdagmiddag 29 augustus hebben we onder een kijkje genomen bij het Pluizenmeertje.

 8290401

 

Donderdagochtend 30 augustus heb ik een aantal foto's gemaakt op de jaarlijkse Koopjesmarkt.

 8307452

 

Vrijdagavond 31 augustus waren er tal van muzikale activiteiten in het Eper centrum, onder andere bij De Posthoorn.

 8310438

 

Zaterdag 1 september. Zoals gewoonlijk op de eerste zaterdag in september, EPOP Festival.

 9017533

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento