7 dagen 7 kiekjes (144)

 8220196 copyIn de week van 19 t/m 25 augustus hebben we onder andere een mooie fietstocht gemaakt en uiteraard onderweg wat kiekjes gemaakt.

Zondag 19 augustus ligt de LP 'The Rod Stewart Double Album' van Rod Stewart op de draaitafel. Dit zijn eigenlijk twee LP's, n.l. 'An Old Raincoat Won't Ever Let You Down' uit 1969 en 'Gasoline Alley' uit 1970. Roderick David (Rod) Stewart is een Britse rockzanger bekend om zijn rauwe bluesy stem. Hij wordt de witte met de zwarte stem genoemd of ook weleens de laatste 'song and dance man', vanwege zijn podium persoonlijkheid. Er zijn ruim 100 miljoen platen van hem verkocht.
Rod Stewart is CBE (Commander of the order of The British Empire), een onderscheiding die hij eind 2006 (New Year's Honours) kreeg uitgereikt door Elizabeth II vanwege zijn culturele en artistieke verdiensten voor het Verenigd Koninkrijk. Sinds 10 juni 2016 is hij Ridder en komt 'Sir' voor zijn naam. Hij is ook opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame, als solist en in 2012 als lid van zijn ex-band The Faces.

 DSF8412

Op jonge leeftijd wilde Stewart voetballer worden en speelde enige tijd bij Brentford FC. Hij werkte onder meer als grafdelver, afrasteringenbouwer en bezorger. Begin jaren zestig begon zijn carrière in de muziek toen hij zich als straatmuzikant aansloot bij folkzanger Wizz Jones. Dit gezelschap reisde door Europa tot ze in Spanje gearresteerd werden wegens landloperij en omdat de paspoorten van de leden verlopen waren. De muzikanten werden Spanje uitgezet en teruggestuurd naar Engeland.
Op het station van Twickenham werd hij ontdekt door Long John Baldry. Vanaf 1964 trad hij veel op met Shotgun Express, Steampacket, Long John Baldry, Julie Driscoll en Alexis Korner. Hij zou - volgens geruchten - in 1964 mondharmonica gespeeld hebben in het liedje 'My Boy Lollipop' van de Jamaicaanse skazangeres Millie Small, maar in werkelijkheid was het Pete Hogman die hiervoor het harmonicaspel verzorgde. Hij bleef relatief onbekend totdat hij zich in 1967 aansloot bij de Jeff Beck Group met virtuoos gitaarspeler Jeff Beck, bassist Ron Wood en drummers Aynsley Dunbar en Micky Waller. Wilt u meer lezen over Rod Stewart, dan kan dat hier.

Op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar het nummer 'Gasoline Alley':

 

Maandag 20 augustus is onze woning opnieuw voorzien van spouwmuur isolatie.

 DSF8429

 

Dinsdagmiddag 21 augustus heb ik een serie foto's gemaakt van het vlonderpad in het Wisselseveen.

 8210174

 

Woensdag 22 augustus hebben we een fietstochtje gemaakt en onderweg heb ik o.a. dit tafereel gekiekt.

 8220196

 

Donderdagmiddag 23 augustus heb ik een kleurrijk kiekje gemaakt in de tuin.

 DSC6697

 

Vrijdagmiddag 24 augustus heb ik een serie foto's gemaakt van de kleedjesmarkt.

 DSF8490

 

Zaterdag 25 augustus hebben we genoten van het festival 'Beleef de culturen' bij Hagedoorns Plaatse.

 DSF6691

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.