7 dagen 7 kiekjes (137)

 DSF7911 copyIn de week van 1 t/m 7 juli hebben we onder andere in de Grote Kerk in Epe de expositie bezocht van de kunstschilder Henk Mulder uit Holten.

Zondagochtend 1 juli ligt de LP 'Golden Earring' uit 1970 van uiteraard Golden Earring op de draaitafel. Golden Earring (tot in 1969 The Golden Earrings) is een Nederlandse rockband. De groep werd opgericht in 1961 en is daarmee (samen met de ook in 1961 opgerichte band Bintangs) de oudste nog bestaande rockband van Nederland en een van de langst bestaande bands ter wereld. Golden Earring heeft internationaal succes gehad met hun hits Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles, en hun albums Moontan en Cut.

DSC 5863

Als een van de weinige Nederlandse bands heeft Golden Earring grootschalig internationaal succes gehad, vooral vanwege hun hits Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles, en hun albums Moontan en Cut. De band heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en genoot in de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw een internationale sterrenstatus, met name in de Verenigde Staten. Golden Earring neemt een dominante positie in de Nederlandse muziekwereld in, met meer dan dertig gouden en platina albums.

De band stond tot nu toe in totaal 389 weken in de Nederlandse Top 40 en is daarmee de succesvolste Nederlandse singleact in die lijst. In de Single Top 100 en voorgangers heeft de groep tot nu toe 60 hits gescoord[1]. Met vijf hitnoteringen in de Amerikaanse Billboard Hot 100 is Golden Earring ook de succesvolste Nederlandse act in Amerika, met Twilight Zone scoorden ze in 1982 zelfs een nummer 1-hit in de Billboard Mainstream Rock Tracks. In totaal belandden zes singles en acht albums in de toonaangevende lijsten van Billboard. De band legde tien uitgebreide tournees door Noord-Amerika af en vijf door Groot-Brittanniƫ. Ook op het vasteland van Europa werd vaak getoerd, met name in Duitsland, waar de groep voor het laatst in 1990-1991 toerde, maar nog altijd regelmatig optreedt.

Golden Earring heeft een status als een van 's werelds oudste rockbands (opgericht 1961). De huidige bezetting is non-stop actief sinds 1970, een nagenoeg uniek feit in de internationale rockwereld. In 2009 maakte Golden Earring zijn comeback in Engeland met concerten in Ipswich en Londen. Zomer 2011 werd het nieuwste album van de band live opgenomen in Londen, met producer Chris Kimsey die onder andere met de Rolling Stones heeft gewerkt. In oktober 2011 bracht TNT Post een speciale postzegel uit ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de band, en was er een tentoonstelling in het Haags Historisch Museum. In 2011 was het precies een halve eeuw geleden dat de voorloper van de Golden Earring werd opgericht, alhoewel de band liever 1965 als hun uiteindelijke oprichtingsjaar ziet omdat toen hun eerste single Please go uitkwam. 11 Mei 2012 vond in de Amsterdamse zaal Paradiso de release van Tits 'n Ass plaats, het nieuwste album; ook dit bereikte de nummer 1-plaats en is daarmee het vijfde album van de band dat de hoogste regionen in de hitlijst bereikt heeft.

De hele biografie staat hier, en op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar 'As Long As the Wind Blows':

 

Maandag 2 juli. Vanwege de aanhoudende droogte is men overal aan het sproeien, zo ook langs de Zuukerenkweg.

DSC 6006

 

Dinsdag 3 juli. Gaat het dan toch eindelijk gebeuren binnenkort?

DSC 6017

 

Woensdagavond 4 juli was de opening in de Ring van de nieuwe expositie, dit keer van de kunstenaars Maria Kuiken en Annette Clay.

 DSF6140

 

Donderdag 5 juli heb ik in de tuin een zwart-wit kiekje gemaakt van een schaduwval.

DSC 6092

 

Vrijdagmiddag 6 juli hebben we de expositie bezocht van de kunstschilder Henk Mulder in de Grote Kerk in Epe.

 DSF7911

 

Zaterdag 7 juli heb ik in de tuin een kiekje gemaakt van een wel bijzonder mooie rose stokroos.

 DSF7968

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento