7 dagen 7 kiekjes (136)

 DSC5615 copyIn de week van 24 t/m 30 juni hebben we onder andere eens weer een wandeling gemaakt bij de voormalige visvijvers naast de voormalige Venz fabriek.

Zondagochtend 24 juni ligt de LP 'Desperado' uit 1973 van The Eagles op de draaitafel. The Eagles is een Amerikaanse rockband, een van de succesvolste bands aller tijden. De band werd in 1971 opgericht en zou, met een onderbreking van 14 jaar, blijven optreden tot en met 2015. De naam verwijst naar de Amerikaanse adelaar, tevens het beeldmerk van de Verenigde Staten. Het album Eagles - Their Greatest Hits 1971-1975 is het best verkochte album aller tijden in de Verenigde Staten.

 6242886

De groep ontstond in het begin van de jaren zeventig in Los Angeles. Aanvankelijk stonden ze als begeleidingsband van Linda Ronstadt, maar al snel sloegen ze hun eigen vleugels uit. Hun vroegste muziek is een mengeling van country en bluegrass, vermengd met de harmonie├źn van de Californische surfmuziek. In deze stijl ontstonden gevoelige nummers over relaties, auto's en een zwervend leven. De pioniers van dit nieuwe genre waren begenadigde singer-songwriters als Jackson Browne, J.D. Souther en Warren Zevon en bands als Buffalo Springfield en Poco. Uit de subcultuur in en om Sunset Boulevard en The Valley in Los Angeles die rond deze componisten ontstond, distilleerden de Eagles een eigen geluid dat synoniem werd met de term Californische countryrock. Op latere albums van de groep werd de bluegrassmuziek meer en meer afgezworen en ging men over naar een meer rechttoe rechtaan rock-geluid. De volledige biografie van Yhe Eagles staat hier.

Op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar 'Tequila Sunrise':

 

Maandag 25 juni. Bij ons in de straat worden de spouwmuren opnieuw voorzien van isolatie.

 6252888

 

Dinsdagmiddag 26 juni heb ik een zwaan gekiekt bij de voormalige visvijvers naast de Venz.

 DSC5615

 

Woensdagmiddag 27 juni ben ik weer een keer over de Klaarbeek gewandeld, waar druk wordt gewerkt aan de nieuwe woningen.

DSC 5738

 

Donderdag 28 juni. Hoe prachtig zijn deze stokrozen toch.

DSC 5840

 

Vrijdag 29 juni heb ik een kiekje gemaakt van een haar knipper (ook wel kapper genoemd) aan het werk.

 6292947

 

Zaterdag 30 juni heb ik in de tuin een kiekje gemaakt van een framboos in wording.

 DSF7750

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento