7 dagen 7 kiekjes (133)

 DSF7418 copyIn de week van 3 t/m 9 juni zijn we onder andere Sparta brommers wezen kieken bij museum Coda in Apeldoorn.

Zondagochtend 3 juni ligt de verzamel LP 'Rock 'n Roll Club vol.1' op de draaitafel. De artiest die ik er hier uit pik is Eddie Cochran. Eddie Cochran (Albert Lea, Minnesota, 3 oktober 1938 – Bath, Engeland, 17 april 1960) was een Amerikaans rockabillyzanger en -gitarist. Veel van zijn nummers gaan over de vreugdes van het leven als tiener. Hij wordt hierdoor weleens vergeleken met Buddy Holly. Enkele van zijn bekendste nummers zijn "C'mon Everybody", "Summertime Blues" en "Three Steps to Heaven".

 6036026

In 1955 nam Eddie Cochran zijn eerste platen op als lid van The Cochran Brothers, een duo dat hij samen met Hank Cochran vormde. De twee zijn echter geen familie van elkaar. Hank Cochran zou zich later ontwikkelen tot een bekende schrijver van countryliedjes. Ook ontwikkelde Eddie Cochran rond deze tijd tot een sessiemuzikant en schreef hij een demo met Jerry Capehart, die later zijn manager zou worden.

In 1956 vroeg Boris Petroff of hij wilde optreden in een film genaamd The Girl Can't Help It. Eddie Cochran deed het en trad in de film op met het nummer "Twenty-Flight Rock". Dit optreden betekende zijn doorbraak. Begin 1957 had hij zijn eerste hit in de Verenigde Staten met het nummer "Sittin' in the Balcony", geschreven door John D. Loudermilk. De meeste van zijn nummers schreef hij echter zelf, waaronder "Summertime Blues", zijn grootste hit in de VS. "Summertime Blues" zou van grote invloed zijn op latere muziek, onder andere door het zogenaamde overdubbing, een destijds vrij zeldzame techniek. "C'mon Everybody" uit 1958 was zijn laatste grote hit in de Verenigde Staten, maar het nummer betekende zijn grote doorbraak in het Verenigd Koninkrijk, waar het zijn eerste top-tienhit werd. Enkele andere nummers die hij schreef waren "Somethin' Else", "My Way", "Weekend" en "Nervous Breakdown".

Tijdens de lente van 1960 toerde hij samen met zijn vriend Gene Vincent door Groot-Brittannië, met veel succes. Op 16 april van dat jaar raakten hij, Gene Vincent en zijn vriendin, de liedschrijfster Sharon Sheeley, betrokken in een auto-ongeluk nabij Chippenham in Wiltshire, toen ze onderweg waren naar het vliegveld van Londen. Vincent en Sheeley overleefden het, maar Eddie Cochran stierf de volgende dag in een ziekenhuis in Bath. Hij was slechts 21 jaar oud. Eddie Cochran was zeer productief, en na zijn overlijden zijn veel platen met nieuw materiaal uitgebracht, die vooral in het Verenigd Koninkrijk goed verkochten. De single "Three Steps to Heaven" werd in dat land ook postuum, een maand na zijn overlijden, een nummer 1-hit.

Eddie Cochran is de reden waarom Paul McCartney (een groot fan van Cochran) lid is geworden van The Beatles. Toen McCartney Twenty Flight Rock, een nummer van Cochran, in het bijzijn van John Lennons band speelde, was Lennon zo onder de indruk dat hij besloot dat McCartney lid mocht worden.

Op de volgende link kjunt u luisteren en kijken naar 'Summertime Blues':

 

Maandagmiddag 4 juni heb ik een kiekje gemaakt van een paarden kunstwerk in het Kulturhus EGW.

 DSF7256

 

Dinsdag 5 juni hebben we onder andere de Sparta expositie bezocht bij Coda in Apeldoorn.

 DSF7418

 

Woensdag 6 juni heb ik een kiekje gemaakt van een muismat die ik al weer een hele tijd terug gebruikte bij drukkerij Hooiberg en die ik nu thuis nog steeds gebruik.

 DSF7520

 

Donderdagmiddag 7 juni heb ik een kiekje gemaakt van een bloem in een hangpot die het bijzonder naar zijn/haar zin heeft.

 DSF7535

 

Vrijdagochtend 8 juni kwam er een einde aan weer een aantal zeer warme dagen.

 6082529

 

Zaterdagochtend 9 juni heb ik een aantal foto's gemaakt bij het schaapscheerdersfeest in Heerde.

 DSF5555

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.