7 dagen 7 kiekjes (132)

 5295836 copyIn de week van 27 mei t/m 2 juni kwam er een kortstondig einde aan de tropische temperaturen met veel regen en hagelstenen.

Zondagochtend 27mei ligt de LP 'Heroes of Rock 'n Roll' op de draaitafel. Op deze LP staan verschillende artiesten en ik haal er nu eentje uit, n.l. Brian Hyland. Brian Hyland is een Amerikaans popmusicus. Hyland scoorde in de jaren 60 van de 20e eeuw internationale hits met onder meer Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini en Sealed with a Kiss. Nadat Hylands status als tieneridool minder werd nam hij in zijn latere carrière meer materiaal op met invloeden van countrymuziek.

 DSF7169

Als kind studeerde Hyland gitaar en klarinet en zong hij in een kerkkoor. Op 14-jarige leeftijd was Hyland mede-oprichter van de muziekgroep The Delfis. Ze namen een demo op maar wisten geen contract bij een platenlabel af te sluiten. Hyland kwam als solo-artiest onder contract te staan bij Kapp Records en nam bij dit label zijn debuutsingle, Rosemary, eind 1959 op.

In augustus 1960 scoorde Hyland op 16-jarige leeftijd zijn eerste en enige nummer 1-hit in de Verenigde Staten, Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini. Deze novelty haalde daarnaast de achtste positie in de UK Singles Chart en werd binnen twee maanden een miljoen keer verkocht.

Bij het label ABC Records bracht Hyland vervolgens de singles Let me belong to You en I'll never stop wanting You uit.

Hyland scoorde zijn tweede top 10-hit in de Verenigde Staten met Sealed with a Kiss in 1962. Het nummer behaalde in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk de derde positie in de nationale hitlijst. Jaren later, in 1975, werd het nummer opnieuw uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk en haalde het de zevende positie. Met Ginny come lately scoorde Hyland in 1962 ook een hit (nummer 21 in de Verenigde Staten en nummer vijf in het Verenigd Koninkrijk).

In de Verenigde Staten verscheen Hyland in shows als American Bandstand en The Jackie Gleason Show. Van 1963 tot 1969 scoorde Hyland verschillende kleine hits in de Verenigde Staten, waarvan The joker went wild het hoogst scoorde met een twintigste positie in de Amerikaanse hitlijst. Aan het begin van de jaren 70 wist Hyland een top 10-notering te bereiken met Gypsy Woman, een nummer geschreven door Curtis Mayfield dat uiteindelijk tot de derde positie reikte in de Verenigde Staten. Dit was daarnaast zijn enige notering in de Nederlandse top 40, hierin bereikte het de 27e positie.

Op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar het nummer 'Ginny Come Lately':

 

Maandagochtend 28 mei hebben we de expositie 'Paarden in de Ring' ingericht in de Ring.

 DSF7190

 

Dinsdag 29mei. Aan het einde van de middag was het voor even gebeurt met die tropische temperatuur.

 5295836

 

Woensdagochtend 30 mei ben ik met twee kleinzoons naar het speeltuin gedeelte geweest van wijk de Klaarbeek.

 5302387

 

Donderdag 31 mei heb ik een kiekje gemaakt van een wel heel vreemde combinatie in de tuin.

 5315874

 

Vrijdagavond 1 juni ben ik naar een fantastisch optreden geweest van de vermaarde gitarist Ryan McCarvey met zijn band in Metropool in Hengelo. De foto kwaliteit van mijn telefoon laat echter te wensen over.

IMG 20180601 233703

 

Zaterdagmiddag 2 juni was de gezamenlijke opening van de paarden expositie in het Kulturhus EGW, de Ring en KEK, welke de hele maand juni te bezichtigen is.

 DSF5488

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento