7 dagen 7 kiekjes (131)

 5235616 copyIn de week van 20 t/m 26 mei heb ik onder andere meerdere foto's gemaakt van de koolmeesjes die hun jonkies verzorgen, in een nestkast bij ons in de tuin.

Zondagochtend 20 mei ligt de verzamel LP 'The Definite Album', uit 1970 van The Beach Boys op de draaitafel. The Beach Boys is een Amerikaanse band die in 1961 werd opgericht door de broers Brian Wilson, Dennis Wilson en Carl Wilson, hun neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine.

 DSF7014

Met harde hand aangespoord door vader en manager Murry Wilson, zelf een weinig succesvolle liedjesschrijver, maakten de jongens muziek in de stijl van The Four Freshmen, waarbij harmonieuze zang de hoofdrol speelde. De single Surfin' uit 1961 werd een hit en was typerend voor de richting die de band de eerstvolgende jaren zou volgen: een combinatie van surfmuziek, een stijl die tot dan toe vooral instrumentaal was geweest, en teksten over surfen, auto's en meisjes. In hoog tempo werden singles en albums uitgebracht. Al Jardine zegt hierover: "The Beach Boys zelf waren onze grootste concurrenten".

Leider van de band was Brian Wilson, die ook de meeste liedjes schreef en die vooral vanaf de derde lp ook een begenadigd producer bleek te zijn. Eind 1964 besloot de verlegen Brian om niet langer live op te treden en zich meer op het schrijven van nummers en het produceren te richten. Zijn vervanger in de liveband was Bruce Johnston. Murry Wilson werd ontslagen, waarmee de artistieke vrijheid voor Brian compleet werd. Naarmate hij de mogelijkheden van de studio meer ontdekte schreef hij complexere muziek, die hij liet spelen door de beste studiomuzikanten. De andere leden van de groep voegden later de vocalen toe. De hele biografie leest u hier.

De hoes van deze LP omvat tevens 28 pagina's met zwart-wit foto's van verschillende bands uit de jaren 60 en begin 70. Hier onder een paar pagina's.

HoesHoesHoes

Op deze link kunt u kijken en luisteren naar 'Then I Kissed Her':

Maandagmiddag 21 mei zijn we naar het prachtige evenement Ribs & Blues geweest in Raalte.

 DSF5117

 

Dinsdag 22 mei. De rode bessen in de tuin beginnen al kleur te krijgen.

 5225483

 

Woensdag 23 mei zijn de koolmezen druk in de weer om hun jonkies te verzorgen.

 5235616

 

Donderdag 24 mei. Vandaag staan een soort van muggen op het menu.

 5245630

 

Vrijdag 25 mei. Vandaag hebben we in de Ring alle kunstwerken ontvangen voor de komende expositie 'Paarden in de Ring'.

 DSF7047

 

Zaterdagmiddag 26 mei. Hoewel nog niet zo veel, maar ze zijn er weer, die prachtige waterlelies.

 5265687

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento