7 dagen 7 kiekjes (124)

 DSF5740 copyIn de week van 1 t/m 7 april hebben we onder andere een bezoek gebracht aan het prachtige Noord-Veluws Museum in Nunspeet.

Zondagochtend 1 april ligt de LP 'History-America's Greatest Hits' uit 1975 van de band America op de draaitafel. America is een Amerikaanse folk-rockband, die oorspronkelijk bestond uit Dan Peek, Gerry Beckley en Dewey Bunnell.

 DSF5679

De band werd in 1970 opgericht in Engeland, waar de leden, zoons van Amerikaanse legerofficieren, toen woonden. Het titelloze debuutalbum uit 1971 was in de Verenigde Staten meteen een groot succes. De singles I need you, A Horse with No Name en Sandman werden internationaal grote hits. Hierna verhuisden de leden terug naar de Verenigde Staten, waar het tweede album, Homecoming werd opgenomen, met daarop de hit Ventura Highway.

In 1977 verliet Peek de band om zich op zijn solocarrière in gospelmuziek te richten. Beckley en Bunnell gingen verder als duo. Na het vertrek van Peek had het duo nog een kort commercieel succes in 1982 met de hit You Can Do Magic. Ook speelden ze dat jaar op de soundtrack van de tekenfilm The Last Unicorn.

In 2011 overleed Peek aan de gevolgen van pericarditis, een ontsteking aan het hartzakje. Hij werd 60 jaar oud. In 2012 kreeg America een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Op de volgende link kunt u lijken en luisteren naar 'A Horse With No Name':

 

Maandagmiddag 2 april hebben we het Noord-Veluws Museum bezocht in Nunspeet.

 DSF5740

 

Dinsdagochtend 3 april ben ik even over de wijk de Klaarbeek gewandeld.

 4031629

 

Woensdagavond 4 april heb ik een dichtbij opname van een banaan gemaakt.

 DSF5750

 

Donderdagmiddag 5 april. Spelen met een groot diafragma voor een uiterst geringe scherptediepte.

 DSF3106

 

Vrijdag 6 april. Blauwe druifjes in de tuin, altijd weer een prachtig gezicht.

 DSF3134

 

Zaterdag 7 april heb ik een macro opname gemaakt van een mooie orchidee.

 DSF3146

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento