7 dagen 7 kiekjes (123)

 DSF3080 copyIn de week van 25 t/m 31 maart was er onder andere het modespektakel bij de Grote Kerk, georganiseerd door een aantal Eper ondernemers.

Zondagochtend 25 maart ligt de LP 'Bridge Over Troubled Water' uit 1970 op de draaitafel van het duo Simon & Garfunkel. Simon & Garfunkel is een Amerikaans zangduo uit de jaren 60 bestaande uit Paul Simon en Art Garfunkel.

 DSF5546

Tijdens hun middelbareschoolperiode begonnen Simon en Garfunkel met het zingen van liedjes van onder andere The Everly Brothers. In 1956 namen ze de artiestennamen Tom and Jerry aan (Paul Simon als Jerry Landis en Art Garfunkel als Tom Graph), startten daarmee officieel een carrière en kregen een eerste opnamecontract. In 1957 schreven ze voor het eerst eigen teksten en scoorden een eerste hit: Hey schoolgirl. Volgende pogingen tot hits te komen bleken niet succesvol en na de middelbare school ging een ieder zijn eigen weg.

In de daarop volgende periode zagen ze elkaar weinig. In 1962 ontmoetten ze elkaar weer en eind 1963 traden ze op onder de naam Simon & Garfunkel.

Doordat hun muziek in 1967 werd gebruikt als soundtrack voor de film The Graduate (met Dustin Hoffman in de hoofdrol) kwam hun carrière in een stroomversnelling. Met hun rustige, goed in het gehoor liggende en mild maatschappijkritische nummers stegen ze in de hitparades. Nummers als The Sound of Silence, Homeward Bound, I am A Rock, Kathy's Song, April Come She Will, A Hazy Shade of Winter, America, Scarborough Fair, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge Over Troubled Water, Cecilia, El Condor Pasa en My Little Town zijn nog steeds bij veel mensen bekend. Zij hebben ook een song gewijd aan de beroemde architect Frank Lloyd Wright.

Sommige van hun songs hebben de status van evergreen bereikt. Simon & Garfunkel wonnen samen vijf Grammy Awards voor hun albums. Het duo ging in 1970 uit elkaar.

Na elf jaar kwamen Paul Simon en Art Garfunkel op 19 september 1981 voor één keer samen voor een optreden in Central Park in New York. Bijna een half miljoen mensen waren aanwezig bij dit memorabele optreden. In 2003 ontving het duo een Grammy Lifetime Achievement Award.

In 2004 hielden zij de Old Friends Tour en in februari 2009 kondigde Garfunkel aan dat ze mogelijk weer aan een nieuwe tournee zullen beginnen. Dit hebben ze ook gedaan, in juni en juli 2009 was er een tour door Australië, Nieuw-Zeeland en Japan.

Op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar het titelnummer van deze LP in een prachtige live versie:

 

Maandagochtend 26 maart heb ik de auto velgen gereinigd, wat ook wel nodig was, na het 'barre' winter seizoen.

 DSF5549

 

Dinsdagmiddag 27 maart heb ik een paar foto's gemaakt in de Ring in het gemeentehuis.

 DSF5571

 

Woensdag 28 maart heb ik een kiekje gemaakt in het Noord Brabants Museum in Den Bosch, van een autonoom rijdende auto met Google techniek.

 3281518

 

Donderdagmiddag 29 maart. Nu nog ingepakt, maar vanavond ligt hij op het bord.

 3291599

 

Vrijdagmiddag 30 maart zijn we wezen winkelen bij het Retailpark, wat ook wel De Poort van Epe wordt genoemd.

 DSF5667

 

Zaterdagmiddag 31 maart heb ik een serie foto's gemaakt bij het modespektakel.

 DSF3080

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.