7 dagen 7 kiekjes (120)

 3084775 copyIn de week van 4 t/m 10 maart heb ik weer eens verbaasd dat er zoveel plastic stickertjes zitten op mijn lievelings appels, maar verder eigenlijk ook op alle soorten fruit.

Zondagochtend 4 maart ligt de LP 'I've Got the Music in Me' uit 1974 van The Kiki Dee Band.
Pauline Matthews, beter bekend onder haar artiestennaam Kiki Dee, is een Engelse zangeres geboren in Little Horton, Bradford, West Riding of Yorkshire. Bekend om haar blauwe ogen zang vocalen, was ze de eerste vrouwelijke zanger uit het Verenigd Koninkrijk om te ondertekenen met Motown's Tamla Records.

 DSF5211

Dee is vooral bekend om haar hit uit 1974 "I've Got the Music in Me" en "Do not Go Breaking My Heart", haar duet uit 1976 met Elton John, dat naar de nummer 1 ging in zowel de UK Singles Chart en de Amerikaanse Billboard Hot 100-grafiek. In 1993 voerde ze nog een duet met Elton John uit voor zijn Duets-album, een coverversie van Cole Porters 'True Love', die nummer 2 bereikte in het VK. Tijdens haar carrière heeft ze 40 singles, drie EP's en 12 albums uitgebracht.

Kiki Dee begon in de vroege jaren zestig te zingen met een lokale band in Bradford. Haar carrière begon als sessiesinger. Ze zong backing vocals voor o.a. Dusty Springfield, en werd goed gewaardeerd door andere zangers maar bereikte jarenlang geen solosucces in het Verenigd Koninkrijk. In 1963 bracht Dee haar eerste single 'Early Night' uit, en nam haar debuutalbum I'm Kiki Dee op, inclusief een serie tracks en covers van Phil Spector-stijl voor Fontana Records. Haar release uit 1966 "Why Do not I Run Away From You" (een cover van Tami Lynn's "I'm Gonna Run Away From You") was een grote hit op Radio London en Radio Caroline en ze zong de B-kant "Small Town "in haar verschijning in Dateline Diamonds hetzelfde jaar. Haar uit 1968 daterende "On a Magic Carpet Ride", die oorspronkelijk een B-kant was, bleef populair bij het Northern Soul-circuit. Veel van haar vroege opgenomen werk voor Fontana Records werd uitgebracht op 24 januari 2011, op de CD-compilatie I'm Kiki Dee.

Op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar het alom bekende nummer van deze LP 'I've Got the Music in Me':

 

Maandagmiddag 5 maart heb ik een kiekje dicht bij huis gemaakt, de Patrijsweg.

 DSF5298

 

Dinsdag 6 maart heb ik een kiekje gemaakt van drie dametjes die bij ons in de vensterbank staan en zitten.

 DSF2696

 

Woensdagmiddag 7 maart heb ik een korte wandeling gemaakt in het Vossenbroek.

 DSF5364

 

Donderdag 8 maart. Ik vraag me af, waarom moet er eigenlijk op iedere appel zo'n plastic sticker zitten. Je ziet dat ook bij andere fruit soorten. Toch nergens voor nodig!

 3084775

 

Vrijdag 9 maart. Onder andere deze medicijnen heb ik hard nodig vandaag, dacht dat ik na de griep periode van de afgelopen weken een hele piet was, maar dat is niet zo, hoesten komt er nu ook nog bij.

 3094778

 

Zaterdag 10 maart. Sommige gewassen in de tuin vinden het zo langzamerhand tijd worden om zich te laten zien.

 3104787

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
Powered door Komento