7 dagen 7 kiekjes (119)

 2284669 copyIn de week van 25 februari t/m 3 maart kon er toch nog een aantal dagen worden geschaatst met prachtig weer. Hoewel ik het zelf toch wel erg koud vond met die harde wind steeds.

Zondagochtend 25 februari, tijd voor weer een LP. Dit keer is het 'Discovery' uit 1984 van Mike Oldfield. In zijn jeugd maakte Oldfield muziek met zijn zus, zangeres Sally, die ook in zijn latere werk nog te horen zou zijn. Met haar vormde hij het folkduo The Sallyangie. In 1969 bracht het duo de lp Children of the Sun uit; Mike was toen zestien jaar. Daarna speelde hij met broer Terry een korte periode in een bluestrio genaamd Barefoot. Kort daarop werd hij lid van The Whole World, de band van Kevin Ayers (voormalig lid van Soft Machine), waarin hij bas en gitaar speelde en soms ook zong.

 DSF5069

Oldfields grote doorbraak kwam in 1973 met de lp Tubular Bells, waarop vrijwel alle instrumenten door hemzelf worden bespeeld. Dit album zonder lyrics of losse nummers (met als enige nummers Part One en Part Two, ofwel respectievelijk de eerste en tweede kant van de lp, beide duren langer dan twintig minuten) bevat een mix van verschillende stijlen waarmee Oldfield ook in de rest van zijn carrière zou experimenteren: rock, new age, folk, ambient en blues. Later kwamen ook Afrikaanse stijlen en zelfs invloeden van elektronische dansmuziek naar voren.

Tubular Bells werd uitgebracht door Virgin Records, de toen nog beginnende platenmaatschappij van Richard Branson. Branson runde destijds een opnamestudio, The Manor House, waar Tubular Bells werd opgenomen. Omdat geen enkele van de benaderde platenmaatschappijen verkoop zag in Tubular Bells, besloot Branson zijn eigen Virgin Records op te richten en Tubular Bells werd hierop het eerste album.

In 1974 volgde het album Hergest Ridge, dat gecomponeerd werd in Herefordshire bij een heuvelrug waarnaar het album is vernoemd. Het album kwam op de eerste plaats van de Britse hitlijst, waarna deze positie drie weken later door Tubular Bells werd ingenomen. Verder volgden in de jaren 70 de albums The Orchestral Tubular Bells (1975), Ommadawn (1975), Incantations (1978) en Platinum (1979).

In de jaren 80 scoorde hij enkele hits met toegankelijke liedjes als Moonlight Shadow (1983) en To France (1984). Op beide nummers wordt gezongen door Maggie Reilly. In 1983 stond Moonlight Shadow in Nederland op nummer 1 in de Nationale Hitparade.

In 1984 schreef Oldfield de soundtrack voor The Killing Fields; met deze soundtrack werd hij genomineerd voor een Golden Globe. Zijn video-album Islands verscheen in 1987 en werd voorzien van voor die tijd moderne video-animaties. De hele biografie staat hier.

Op deze link staat het nummer 'The Lake':

 

Maandag 26 februari. Ooit een benzinestation, nu voor velen een doorn in het oog.

 2264644

 

Dinsdagmiddag 27 februari. Ook het Kievitsveld is bedekt met een dun laagje ijs.

 DSF2644

 

Woensdagmiddag 28 februari heb ik een aantal foto's gemaakt bij IJsbaan De Klaarbeek.

 2284669

 

Donderdagavond 1 maart heb ik de opening bijgewoond van de expositie 'Grande Salon de la Photo' 2018 in het Kulturhus EGW.

IMG 20180301 203056

 

Vrijdagmiddag 2 maart heb ik een kiekje gemaakt van ijsvorming in de Klaarbeek.

 DSF5149

 

Zaterdagmiddag 3 maart, onderweg naar familie in Wapenveld even gestopt bij de Vemderbrug.

 DSF5206

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.