7 dagen 7 kiekjes (3)

 C110533 copyDe week van 6 t/m 12 december 2015 was me het weekje wel weer, er was weer van alles te doen in Epe. Een boek werd ten doop gehouden, een kerstboom werd over een woning getakeld, de Hoofdstraat werd gerenoveerd, het Epe On Ice feest werd geopend en nog veel meer.

Zondag 6 december was ik aanwezig bij de presentatie van het boek 'Everyday People' van Martin Hogeboom. Dit vond plaats in de Posthoorn in Epe. The JPR Strinxband zorgde voor de muzikale omlijsting. Voorafgaand aan de overhandiging van het eerste boek was er een act van een illusionist die onder andere een vork zijn neus inwerkte. Ik vond dit wel een maf gezicht.

 C060243

Maandag 7 december is men begonnen om de Hoofdstraat af te frezen en om daarna van een nieuwe asfaltlaag voorzien. Dit gebeurde drie avonden lang op 7, 10 en 11 december van 18.00 tot 03.00 uur.

 C070372

Dinsdagavond 8 december is er aan de Europalaan een kerstboom met groot materiaal opgehaald die werd vervoerd naar het plein voor de Grote Kerk, waar hij de volgende dag werd geplaatst. Met groot materiaal van Herms, een kraan die 80 ton kan beuren, is de enorme boom over het woonhuis - hij stond er achter – heen gehaald. Tevens was de brandweer aanwezig voor het omzagen van de boom. Het duurde mij allemaal wat te lang en bovendien ging het nog regenen ook. Ik heb dus niet gewacht op het moment dat de boom over het woonhuis ging. Maar ik heb toch nog wat kiekjes kunnen maken.

 DSC0078

Woensdag 9 december heeft de gemeente Epe aan het begin van onze straat een zogenaamde 'Verzoenings' kerstboom neergezet. Wat een mooi gebaar. Ja ja, onze gemeente is blij met zijn burgers en beloont ze rijkelijk.

 DSC0002

Donderdag 10 december, de laatste werkzaamheden in de tent bij Epe On Ice worden verricht. Op het moment dat ik deze foto maakte hadden ze minder dan 24 uur om alles gereed te hebben voor de opening de volgende dag om 13.00 uur.

 C100513

Vrijdag 11 december had ik 's ochtends van 10.00 tot 12.00 uur oppasdienst in De Ring in het gemeentehuis. Hier heb ik wat zitten lezen en gelukkig hebben ze wifi in het gemeentehuis.

 C110533

Zaterdag 12 december liep ik langs de winkel waar tot voor heen Kuijt in zat en zag dat deze was omgetoverd van Sinterklaas naar de Kerstman. Een zwijntje hield de Kerstman gezelschap. Deze zal dan waarschijnlijk over het zwijnenraster worden getild als dat eenmaal klaar is.

 C120546

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento