7 dagen 7 kiekjes (225)

 DSF2460kopieIn de week van 8 t/m 14 maart hebben we onder andere een mooi fiets tochtje gemaakt richting Welsum.

Zondagochtend 8maart ligt de cd 'Hooks' uit 1989 van Herman Brood & his Wild Romance in de cd-speler. Hermanus (Herman) Brood, en dat hoeft nauwelijks betoog, was een Nederlandse zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur. Brood onderscheidde zich door zijn kenmerkende zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van het hedonistische credo Sex, drugs & rock 'n' roll. Brood vertoonde standaard ontwenningsverschijnselen zoals incontinentie, epilepsie en delirium tremens na jarenlang stevig amfetamine en alcoholgebruik. Vier maanden voor zijn vijfenvijftigste verjaardag pleegde hij zelfmoord, met een afscheidsbriefje op zak, door vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel te springen.

 3080739

Brood kreeg zijn eerste pianolessen in 1959. Op school kon hij niet goed meekomen: het liefst zat hij wat op een piano te pingelen in het verlopen fabriekje van zijn vader in Zwolle. Brood ging in 1964 naar de Kunstacademie in Arnhem en werd lid van de lokale beatgroep The Moans. De band deed veel optredens voor Amerikaanse militairen in West-Duitsland en Brood kreeg weleens een pilletje toegeschoven om wakker te blijven. Zo begon zijn verslaving. In 1967 stapte hij over naar Cuby and the Blizzards (album Groeten uit Grollo). Hij ontmoette Tekie Buissink, met wie hij een kortstondige relatie had. Op 24 mei 1968 werd hun zoon Marcel geboren. Toen de platenmaatschappij vernam dat hij drugs gebruikte werd hij uit de band gezet. Er volgde een onduidelijke periode waarin Brood regelmatig in de gevangenis belandde wegens inbraken en handel in drugs.

De omvangrijke biografie leest u hier verder en op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar 'Will You Still Love Me Tomorrow':

 

Maandagmiddag 9 maart heb ik mijn stalen ros gepakt en heb een eindje in de rondte gefietst.

 3090776

 

Dinsdag 10 maart. Zo mooi als het gisteren was, is het vandaag dus niet, wat een shit weer.

 3100815

 

Woensdagmiddag 11 maart. Na een fietstocht hebben we even uitgerust in Oene.

 DSF2460

 

Donderdagmiddag 12 maart heb ik een kiekje gemaakt van vier kwekkerts.

 9510550

 

Vrijdag 13 maart heb ik een kiekje gemaakt van het Gandhiweg paadje.

 3130881

 

Zaterdagmiddag 14 maart heb ik een kiekje gemaakt van de zaterdagmarkt. Ik had gedacht dat vanwege het corona virus er geen markt was, maar niemand stoorde zich aan de oproep om zoveel mogelijk binnen te blijven.

 9510097

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento