epernetbordje

Laatste reacties

De wijze van reageren en regeren door u de laatste jaren maken het dat ik h...
Beste heer Van der Vlekkert,
Dank dat u in een reactie opnieuw aandacht sc...
Nee Harm, verschrikkelijk is het helemaal niet, integendeel zelfs. Ik voel ...
Beste Peter en Marieke,
Kwam bij toeval jullie naam tegen en wil graag lat...
Beste 'Jan' , het zou fijn zijn om er nog een initiaal oid bij te zetten, o...

Zoeken

Agenda

Bossen rond Emst op 21 oktober domein van mountainbikers

veldrit 1Veel fervente mountainbikers en fietscrossers en mensen die incidenteel een schitterende rit kriskras door een prachtig natuurgebied in onze regio fietsen, hebben de datum al lang in hun agenda aangekruist. Wie dat vergeten is en die dag een andere afspraak heeft, annuleert die meteen. Want de jaarlijkse Veldtoertocht van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst, daar willen ze bij zijn. Op zaterdag 21 oktober is het zo ver. En met een vernieuwde route.

Mooiere en beter georganiseerde veldritten zijn er niet veel. Daarom is de Gisola Emster Veldtoertocht er één waaraan de organisatie van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) het predikaat ‘Klassieker’ mag verbinden. De Emstenaren scoren op alle veertien beoordeelde onderdelen volgens het “Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen” van de grootste wielersportbond van ons land een 10. Dat cijfer kreeg het evenement van Houdt de Ketting Strak ook eens van een bekend wielerblad voor de organisatie, route en andere aspecten.

Daar komen de liefhebbers massaal en van ver op af. De afgelopen jaren namen er meer dan 1000 ATB’ers deel aan de tocht. Ze waren het roerend eens met de stelling van de organisatoren dat deze rit door een van de mooiste gebieden van Nederland gaat en de deelnemers kunnen genieten van schitterend natuurschoon van de diverse landgoedeigenaren. Na de start vanaf sportpark het Hanendârp van voetbalvereniging Emst rijden de deelnemers meteen het bos in, om daar pas vlakbij de finish weer uit te komen. Op het sportpark kunnen ze gebruik maken van alle faciliteiten, zoals douche- en kleedgelegenheid. Hun fiets wordt keurig schoon gespoten. Hun auto kunnen ze vlakbij in één van de weilanden parkeren.

De fietsers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 45 en 60 kilometer. De 30-kilometerroute is ideaal om kennis te maken met het ATB’en. De rit leidt over vele mooie bos- en heidepaden in een prachtige omgeving. De 60-kilometerroute is speciaal voor de geoefende ATB-er. Een ware uitdaging voor de liefhebbers en conditioneel sterke deelnemers.

Onderweg is een grote verzorgingspost waar de deelnemers worden getrakteerd op een beker bouillon, thee, krentenbol, energie reep en drank en een banaan. Hier is ook een reparatiepost.

De routes worden duidelijk gemarkeerd en ook de veiligheid krijgt veel aandacht. Gevaarlijke oversteekplaatsen zijn duidelijk aangegeven met borden en er staan gediplomeerde verkeersregelaars.

Zo’n 80 vrijwilligers van Houdt de Ketting Strak zorgen er voor dat alles tot in de puntjes is geregeld en vlekkeloos verloopt.

Deelnemers aan de 30 en 45 kilometer kunnen starten tussen 09.00 uur en 10.30 uur en voor de 60 kilometer kan dat tussen 09.00 uur en 10.00 uur, allemaal vanaf sportpark 't Hanendârp aan de Hanendorperweg 83 in Emst, waarnaar in de omgeving met borden wordt verwezen.
NFTU-leden betalen 4 euro inschrijfgeld, niet-NFTU-leden betalen 6 euro. Jongeren tot en met 16 jaar mogen gratis deelnemen aan de Emster Veldtoertocht. Ze krijgen bij terugkomst een aardigheidje als herinnering uitgereikt.

Voorinschrijving is mogelijk via de sites van de NTFU (www.ntfu.nl) en HDKS (www.hdks.nl). Wie gebruik maakt van de inschrijving vooraf, kan sneller starten omdat geen NTFU-inschrijfformulieren meer ingevuld hoeven te worden en het inschrijfgeld betaald moet worden. Die renners gaan naar de speciale Scan & Go inschrijftafel en kunnen snel aan de tocht beginnen. De NTFU-leden die zich niet hebben voor ingeschreven maar wel hun pasje bij zich hebben hoeven ook geen NTFU-inschrijfformulieren in te vullen en kunnen na het scannen van hun barcode van het NTFU-pasje bij de Scan en Go inschrijftafel en betaling van 4 euro direct starten.

Flyer A4 21 oktober 2017

veldrit 1

veldrit 2 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

VA02 2018 01 Custom Custom

- Slank met Linda en minder koolhydraten
- Internationaal topjeugdvoetbal op de Wachtelenberg met clubs uit o.a. Brazilië, Japan en Rusland!
- Phaedra Krol laat niets aan het toeval over
- Lachend door het leven
- Paarden in De Ring
- ‘t Kump Wèh viert 20ste verjaardag
- Sjacco Gerritsen: ‘Epe is eigenlijk best wel oké’

Klik hier voor meer informatie!

Op twitter

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.