Nieuwe start Epernet

Zo, daar zijn we weer. In een nieuw jasje. Het zal trouwe bezoekers niet zijn ontgaan dat we afgelopen weken nogal wat problemen hebben gehad. Onderhoudswerkzaamheden verliepen niet naar wens, een update van het besturingssysteem liep in de soep, hackers vielen ons achter de schermen lastig; het zal even allemaal tegen. Bovendien hadden we zelf al een tijd wat wensen en ideeën die op de ‘oude’ site niet of nauwelijks te realiseren waren. Een goede reden om min of meer met een schone lei te beginnen.

Dat is met zo’n complexe, omvangrijke site met meer dan 5000 artikelen en bijna 60.000 foto’s geen kleinigheid. We zijn dan ook nog niet waar we willen zijn. De komende dagen worden vrijwel alle artikelen en foto’s die op de ‘oude’ site stonden, weer in de nieuwe geladen. Offline hebben we alles getest, maar of alles online ook al meteen werkt, moeten we nog even afwachten. Graag even geduld svp als je ergens op stuit dat niet goed functioneert of een bepaald artikel dat op de oude site stond, nog niet te vinden is. Eind deze week moet alles compleet en in orde zijn.

De nieuwe vormgeving en het nieuwe besturingssysteem geeft ons meer mogelijkheden. Een paar hebben we er al benut; die kom je vanzelf wel een keer tegen. Een ervan is het programma waarmee bezoekers kunnen reageren; dat heeft een nieuw, ogenschijnlijk onbetekenend onderdeeltje en dat is dat reageerders een vinkje moeten zetten ten teken dat ze de algemene voorwaarden accepteren. Neem ze even door en houd je er aan. We gaan namelijk strakker optreden tegen reageerders die zich niet aan de spelregels houden en hebben daar nu ook betere mogelijkheden voor. Reacties die niet aan onze algemene voorwaarden voldoen, worden zonder pardon verwijderd. In het reactieveld melden we waarom. Voor wie twee maal over de schreef gaat, wordt de mogelijkheid om te reageren geblokkeerd. Mensen die zich misdragen, worden helemaal van de site geweerd. We gaan daar niet over in discussie met de daders. Er zit nu ook een 'quizje' bij dat te simpel is voor woorden, maar wel voorkomt dat robots misbruik maken van de reactiemogelijkheid.

De komende maanden zal voor vaste bezoekers wel meer zichtbaar worden. We hebben in de linker menukolom al wel wat meer links naar regionale sites die volgens ons de moeite waard zijn toegevoegd. Neem daar ook eens een kijkje.

Achter de schermen is het een en ander flink verbeterd. Daar hebben we zelf veel voordeel van, maar hopelijk merken bezoekers er ook iets van. Als het goed is, worden onze pagina’s namelijk sneller geladen doordat de inhoud niet meer op één server staat, maar is verspreid over verschillende servers.

We wensen iedereen weer veel plezier op Epernet.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Arjen Fiks

  Succes met de nieuwe site. Inderdaad een stuk strakker!

  Wat betreft de algemene voorwaarden.
  Wat is de definitie van: 'als de identiteit van de reageerder bij de redactie bekend is. '?
  Dat zou dus betekenen dat 'buurman Henk' een bekende van één van de redactieleden is en daarom evt niet zijn eigen te naam te hoeven gebruiken?
  Dan kunnen jullie wel iemand kennen, maar dat wil niet zeggen dat dat voor andere reageerders ook het geval is.
  Volgens mij is het dan juist beter, om als standaardregel iedereen gewoon zijn eigen naam te laten gebruiken, zonder enige vorm van uitzondering dan ook.

 • Bert Otterspeer

  Het ziet er al mooi "strak" uit! Succes, :)

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.