Nieuwe rubriek: Woar blif de tied...

Met ingang van vandaag presenteren we een nieuwe, historische rubriek op Epernet. De bekende prentbriefkaartenverzamelaar en amateurhistoricus Gert van den Esschert tekent voor 'Woar blif de tied', waarin hij ons laat meegenieten van oude foto's en prentbriefkaarten.

,,Er is toekomst voor het verleden…'', schrijft Gert. ,,Dit moge blijken uit het feit dat er alleen al in onze provincie Gelderland ruim dertig geschiedkundigeverenigingen zijn. De hang naar nostalgie is groot. Een kleine schatting leert dat er ruim duizend websites zijn in Nederland die zich met geschiedenis bezighouden. Zelf ben ik verzamelaar van prentbriefkaarten. Met name van mijn woonplaats Epe heb ik enkele honderden ansichtkaarten en foto’s. Van dit alles wil ik graag iedereen die een beetje historisch besef heeft, deelgenoot laten zijn. Zie hiervoor ook mijn site: lohuizerbrink-epe.nl.

Onder de rubriek: Woar blif de tied… zal ik bij toerbeurt op deze site prentbriefkaarten of foto’s uit de gemeente Epe de revue laten passeren welke zullen worden voorzien van een juiste datum van herkomst en het verhaal erachter. Veelal circuleren er foto’s en prentbriefkaarten op het internet waarbij een datum en een beschrijving ontbreken. Voor het juiste geschiedkundige tijdsbeeld wil ik deze essentiële gegevens er wel bij vermelden, want er is zeker toekomst voor het verleden...''

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento