'Ons dorp van toen' regelrechte bestseller

signeren (5) (Custom)‘Ons dorp van toen – zo is ’t en zo was ‘t’ is een regelrechte bestseller. Bij de beide boekhandels aan de Hoofdstraat in Epe is het verreweg het best verkochte boek van de afgelopen weken en ook bij Uitgeverij Gelderland wordt de deur plat gelopen.

Bij Peter en Elly Bosch van Boekhandel Bosch is sinds 26 april geen boek beter verkocht dan ‘Ons dorp van toen’. Volgens Peter Bosch komt dat mede doordat er vooraf ruime aandacht aan is geschonken in de diverse media, omdat het een plaatselijk boek is dat veel Epenaren erg graag willen hebben en omdat het – dankzij sponsoring door de Wibra - voor de ‘opruimingsprijs’ van slechts 24,95 euro te koop is.

Van mond tot mond reclame is volgens Jan en Heidi Nijman ook één van de oorzaken dat het storm loopt. Bij hun Bruna-winkel breekt ‘Ons dorp van toen’ records. Ze kunnen zich in de drie jaar waarin ze de winkel runnen, niet herinneren dat er ooit een boek is geweest waarvan er in de eerste twee weken na de verschijning zo veel van verkocht zijn. Het boek waarin vijftig (oud-)Epenaren herinneringen ophalen, slaat daar alle records. Ze gaan er zonder meer vanuit dat het de koppositie in de top 10 nog minimaal de gehele maand mei zal handhaven en zeker tot Vaderdag (21 juni) als warme broodjes over de toonbank zal blijven vliegen. Overigens, het zeer interessante en lezenswaardige boek over het bombardement in Oene loopt daar gelukkig ook hartstikke goed.

Bij Uitgeverij Gelderland aan de Hoofdstraat, specialist in het uitgeven van regionale boeken, hebben Ton Brands en Mieke Vandenbussche de neiging dagelijks de vlag uit te hangen. Ook zij kunnen zich nauwelijks heugen dat ze zo veel mensen over de vloer hebben gehad die ‘Ons dorp van toen’ kwamen kopen. De helft van de uit 1200 exemplaren bestaande eerste druk is al bijna de deur uit.

Iets van de run op het 224 pagina’s en 260 foto’s tellende boek hebben wij zaterdag aan den lijve ondervonden tijdens signeersessies bij de boekhandels Bosch en Bruna. We hebben tientallen exemplaren gesigneerd en van een al dan niet persoonlijke boodschap voorzien. Veel mensen kwamen het boek voor Moederdag halen, anderen hadden er zó veel goeds over gehoord dat ze er ook een wilden hebben, het werd voor ouders gekocht en er waren natuurlijk ook weer de verzamelaars van alle boeken die met ons dorp te maken hebben. Enkelen namen ook één of beide delen van ‘Epe mien däärpien’ mee.

Erg leuk vonden we het echtpaar dat een boek voor Moederdag kwam halen. Kreeg zij van hem. Vond ze eigenlijk heel vervelend, want ze had het hem voor Vaderdag willen geven. ,,Dacht ik eindelijk eens een leuk cadeau voor hem voor Vaderdag te hebben, krijg ik het zelf voor Moederdag!’’
Het deed ons ook goed te horen dat de mensen die het al gelezen hebben er enorm van genoten hebben, dat het lezen en bladeren een feest van herkenning en nostalgie is en dat er nu al vraag is naar deel 2.

Een felicitatie waard voor al die mensen die hun herinneringen in het boek delen met de lezers!

signeren (1)

signeren (2)

signeren (3)

Uitgever Ton Brands kwam ook even buurten bij Peter en Elly Bosch van Boekhandel Bosch.

signeren (3a)

signeren (4)

Jan en Heidi (achter Gert van den Esschert en Bert Hanekamp) Nijman genoten net als wij van de drukte in hun winkel.

signeren (5)

signeren (6)

signeren (7)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Tineke Zeewuster

    Ook dit was weer een prachtig boek. Heb al verschillende boeken over Epe. Ging vroeger altijd naar de markt waar een vuurvreter was en ook een schilder die kleine schilderijtjes maakte en volgens mij Jopie Blok muziek maakte voor het Wapen van Epe. Jammer genoeg heb ik daar niets over kunnen vinden.

Powered door Komento