Laatste reacties

Hi,
I'm looking for any memorabilia in connection with a UK band that played at De Trap on 25/09/1974. We are about to release a live vinyl album fr...
Mooi verhaal met veel bekende dingen voor mij. Wij woonden tegenover de azaleakwekerij en ging naar de Hosthoeker school.
Eerst nog langs het zwemba...
Dit huis werd kort vóór, in en na de tweede wereldoorlog waarschijnlijk bewoond door de fam. J.H. Slebos, directeur van de Confectie Centrale te Elbur...
Wat leuk, zij was is een ver familielid van mij. Ik heb nog een foto / ansichtkaart waar zij op staat met een pijp in de mond.
Wijlen mijn vader hee...
Het is niet de Verlengde Bloemstraat, maar de Wachtelenbergweg. Het witte huisje links is ons huis, Officiersweg 28.
Ik ben familie van veearts altenburg dat is mijn opa jammer dat hij nu niet meer in leven is?
Beste Herman,
Ik ben geboren in 1954 op de Hoge Weerd in Epe en per toeval kwam ik op deze site terecht.
Prachtig vooral de getekende plattegrond. ...
De gemeente Epe moet zich diep schamen dat ze deze kiosk, die er vele jaren heeft gestaan, af te laten breken. Het is nu tot een plek geworden waar je...
Wij wonen nu 51 jaar in Elburg en gaan regelmatig naar het Landgoed Tongeren. Zijn zeer geïnteresseerd in historie in het algemeen waarbij Tongeren to...
Wat een prachtige kerel was Rein........... en wat heeft hij veel betekent voor EPE.
Ik zag nu pas de vraag. Ik heb ook bij Ellie in de klas gezeten. Als leerkrachten hadden we achtereenvolgens: juffrouw Van Klaveren, juffrouw Kamphuis...
Bedankt voor het werk en de mooie artikelen die daar uit voort kwamen. De Gemeente Epe kon een kritische noot vaak wel gebruiken, jullie leverden die!...
Best jammer.
Maar ook mooi dat veel Epenaren er gebruik van hebben mogen maken.
ut is wat ut is.
Ik had een blauwe DKW hummel, mijn broer een grijze.
Ben op zoek naar een restauratie dkw, het liefst een blauwe

Zoeken

Mijn winkel: Gerda Montizaan en Wim Dalhuisen

Op bezoek geweest bij een van de winkels, waar verreweg de meeste Epenaren wel eens binnenlopen, “Etos Montizaan”, de winkel van Gerda Montizaan en Wim Dalhuisen, aan de Hoofdstraat in Epe.

Het bedrijf Montizaan bestaat al sinds 1949. De heer en mevrouw Montizaan begonnen aan de Hoofdstraat 32 (hier worden nu pizza's gebakken) een schildersbedrijf annex winkel. Zij verkochten toen verf, behang, borstelwerk, eau de cologne en aanverwante artikelen.

De twee ondernemers vertellen: ,,In 1958 behaalde de heer Dirk Montizaan zijn drogisterijdiploma op 40-jarige leeftijd en werd de zaak uitgebreid met een drogisterij. Na een aantal jaren werd het een DA-drogisterij waar mevrouw Trui Montizaan de scepter zwaaide en meneer hield zich meer bezig met het schildersbedrijf”.

In januari 1985 nam Gerda Montizaan (nu 56 jaar) samen met partner Wim Dalhuisen (nu 58 jaar) de drogisterij over en kwam er een eind aan het schildersbedrijf.

Ze vertellen verder: ,,In 1993 werd de grote stap naar het centrum van Epe gemaakt. Aan de Hoofdstraat 96, waar nu Time-Out gevestigd is, werd toen een van de eerste Etos-franchise vestigingen geopend door de heer Dirk Montizaan.

6 jaar later, in november 1999, werd een grotere locatie gevonden in het voormalige pand van fietsenmaker Ooms. Op deze prachtige locatie tegenover de kerk, middenin het centrum van Epe, zal volgend jaar het 20-jarig Etos- jubileum worden gevierd.

Dit jubileum was niet mogelijk geweest zonder ons altijd klantvriendelijke en deskundige personeel en niet te vergeten onze trouwe klanten”.

Links, de aanblik in1977, met toen nog de fietsenzaak van Wim Ooms (bron foto, Gert van den Esschert), rechts, de huidige situatie.


Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.