Mijn winkel: Gerda Montizaan en Wim Dalhuisen

Op bezoek geweest bij een van de winkels, waar verreweg de meeste Epenaren wel eens binnenlopen, “Etos Montizaan”, de winkel van Gerda Montizaan en Wim Dalhuisen, aan de Hoofdstraat in Epe.

Het bedrijf Montizaan bestaat al sinds 1949. De heer en mevrouw Montizaan begonnen aan de Hoofdstraat 32 (hier worden nu pizza's gebakken) een schildersbedrijf annex winkel. Zij verkochten toen verf, behang, borstelwerk, eau de cologne en aanverwante artikelen.

De twee ondernemers vertellen: ,,In 1958 behaalde de heer Dirk Montizaan zijn drogisterijdiploma op 40-jarige leeftijd en werd de zaak uitgebreid met een drogisterij. Na een aantal jaren werd het een DA-drogisterij waar mevrouw Trui Montizaan de scepter zwaaide en meneer hield zich meer bezig met het schildersbedrijf”.

In januari 1985 nam Gerda Montizaan (nu 56 jaar) samen met partner Wim Dalhuisen (nu 58 jaar) de drogisterij over en kwam er een eind aan het schildersbedrijf.

Ze vertellen verder: ,,In 1993 werd de grote stap naar het centrum van Epe gemaakt. Aan de Hoofdstraat 96, waar nu Time-Out gevestigd is, werd toen een van de eerste Etos-franchise vestigingen geopend door de heer Dirk Montizaan.

6 jaar later, in november 1999, werd een grotere locatie gevonden in het voormalige pand van fietsenmaker Ooms. Op deze prachtige locatie tegenover de kerk, middenin het centrum van Epe, zal volgend jaar het 20-jarig Etos- jubileum worden gevierd.

Dit jubileum was niet mogelijk geweest zonder ons altijd klantvriendelijke en deskundige personeel en niet te vergeten onze trouwe klanten”.

Links, de aanblik in1977, met toen nog de fietsenzaak van Wim Ooms (bron foto, Gert van den Esschert), rechts, de huidige situatie.


Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

vrijheid

Klik hier om het volledige, omvangrijke programma te zien waarmee in de gemeente Epe 75 jaar vrijheid wordt gevierd. de heerdKlik er op voor meer informatie.Op woensdag, of soms zelfs pas op donderdag, worden de folders bezorgd waarin winkeliers adverteren met aanbiedingen die de maandag ervoor al van kacht zijn geworden. Gevolg: mensen die op die aanbiedingen af gaan, vissen regelmatig achter het net, ze zijn uitverkocht. Reclamefolders? In Epe soms zonde van het geld.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.