Laatste reacties

Mijn vader Jan van Kerkwijk 4 maart 1931 overleden 28 juni 2022 heeft hier ook gewoond van 1941 tot 1949. Ook Wisselseschool. Arie van Drongelen zat h...
Hallo, ik ben Jeanette en ben geboren op 3 april 1951 in Epe.
Heb lang geleden in Hattem op school gezeten en het klopt dat ik bij Monuta heb gewerk...
Mijn opa is in dit huisje geboren. In de jaren 70 hebben we het huisje van binnen gezien. Alles van nog in oude steil. In de bedstee stond de tv. Er ...
Ik kom al vanaf 1951 in Epe bij Heidebad. Nu staan wij nog steeds op het terrein wat grenst aan hotel Heidebad
Wat een mooie geschiedenis van de school. Ik ben benieuwd of er ook bekend is wie de kinderen zijn op de foto van 1943.
Ik doe onderzoek naar een fam...
Goedemiddag..
Is het mogelijk een bericht door te geven aan Hedy van Spanje?
Al lang uit het oog verloren dus dan op.deze.wijze.
"Lieve Hedy...stu...
Frank Mensink:For Ever Young, geweldig! Cialfo, nog steeds een inspirerende vereniging
niet afgebeelde fotokaart in mijn bezit - is er ook een adres bekend?

ben bereid er een scan van aan te leveren
Hoi Harry,
Als ik het goed heb is dit om te testen hoe verschillende diersoorten op verschillende kleuren licht reageren. Dit om langs bossen lantaar...
Wie kan mij iets vertellen over de winkel aan de Ossenweerdstraat in Deventer. Hier was ook een stomerij gevestigd met de naam DE ACHTERSTE MOLEN. Mij...
IK BEN 72.
de slager was in mijn tijd slager HUP en de schoen maker Tenkink
Ik werk vanaf 2014 bij de Hertekolk via Paasheuvelgroep. Kom ook uit Epe en werk met veel plezier bij de Hertekolk. Wat een fijne accomodatie en een g...
Goedemorgen redactie.
Dit bericht is alweer ruim 7 jaar geleden geplaatst. Hoe is het nu met mijn oud collega van de LTS Epe?
Vriendelijke groet, ...
Hier kon je lekker schepijs kopen voor een kwartje.
geweldig, mijn opa Derk Bosman op de klasse foto! vanaf m´n 5e logeerde ik tijdens de vakanties in Oene,
ben nu 68..... horthoekerweg 14
ik herinner...

Zoeken

Mijn winkel: Gerda Montizaan en Wim Dalhuisen

Op bezoek geweest bij een van de winkels, waar verreweg de meeste Epenaren wel eens binnenlopen, “Etos Montizaan”, de winkel van Gerda Montizaan en Wim Dalhuisen, aan de Hoofdstraat in Epe.

Het bedrijf Montizaan bestaat al sinds 1949. De heer en mevrouw Montizaan begonnen aan de Hoofdstraat 32 (hier worden nu pizza's gebakken) een schildersbedrijf annex winkel. Zij verkochten toen verf, behang, borstelwerk, eau de cologne en aanverwante artikelen.

De twee ondernemers vertellen: ,,In 1958 behaalde de heer Dirk Montizaan zijn drogisterijdiploma op 40-jarige leeftijd en werd de zaak uitgebreid met een drogisterij. Na een aantal jaren werd het een DA-drogisterij waar mevrouw Trui Montizaan de scepter zwaaide en meneer hield zich meer bezig met het schildersbedrijf”.

In januari 1985 nam Gerda Montizaan (nu 56 jaar) samen met partner Wim Dalhuisen (nu 58 jaar) de drogisterij over en kwam er een eind aan het schildersbedrijf.

Ze vertellen verder: ,,In 1993 werd de grote stap naar het centrum van Epe gemaakt. Aan de Hoofdstraat 96, waar nu Time-Out gevestigd is, werd toen een van de eerste Etos-franchise vestigingen geopend door de heer Dirk Montizaan.

6 jaar later, in november 1999, werd een grotere locatie gevonden in het voormalige pand van fietsenmaker Ooms. Op deze prachtige locatie tegenover de kerk, middenin het centrum van Epe, zal volgend jaar het 20-jarig Etos- jubileum worden gevierd.

Dit jubileum was niet mogelijk geweest zonder ons altijd klantvriendelijke en deskundige personeel en niet te vergeten onze trouwe klanten”.

Links, de aanblik in1977, met toen nog de fietsenzaak van Wim Ooms (bron foto, Gert van den Esschert), rechts, de huidige situatie.


Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.