Laatste reacties

Hallo Willem,
Elly zat volgens mij in de klas bij mijn oudste broer Doede Keuning. Onze ouder waren bevriend met de fam. Van Doornum. Ook mijn vader ...
Op zoek naar Jeanette Jurriens kwam ik deze foto tegen. Haar ouders hadden vroeger een delicatessenzaak in Epe. Ze is waarschijnlijk rond 1952 geboren...
Goedemorgen!
Hoewel dit een oud bericht is, toch even proberen! Hebben jullie toevallig een adres voor mij? Dit lijkt mij een prachtige plek om te f...
Beste heer Van den Esschert,
Verrassend om op deze pagina iets over mijn grootvader te lezen! Ik weet dat hij ruim 20 jaar schoolhoofd in Epe is gewe...
Jammer dat ik daar maar één keer heb doorkruist. Nostallgie!

Zoeken

Nu eens geen wild zwijn

Als ik er ’s nachts uit heb gemoeten om even te plassen duik ik altijd gelijk mijn bed weer in. Afgelopen nacht echter schoof ik even het slaapkamergordijn een stukje opzij en keek naar buiten. En geloofde mijn ogen niet.

(door Willem van Putten)

Er liep een hond op het gazon naast de Grote Kerk. Dacht ik.

“Lijkt op een viszla, maar wie laat er nu zo laat zijn hond nog uit? Nee, het is geen viszla. Wat een vreemde hond!”

Voordat hij van het muurtje af sprong om de Hoofdstraat over te steken richting Stationsstraat, keek de “hond” nog even om zich heen.

“Verrek, dat is geen hond, dat is een… REE!”

Elke Epenaar kent het silhouet van een ree (mag ik hopen), maar wanneer je er midden in de nacht eentje schuin van boven ziet op een plek waar je dat totaal niet verwacht, duurt het even tot het tot je door dringt. Het had geen stippen, dus het was een volwassen dier.

Ik moest even terugdenken aan mijn vroege jeugd. Het zal in een winter omstreeks 1950 zijn geweest. Het had die nacht stevig gesneeuwd toen mijn vader me ‘s morgens riep “kom eens kijken!” en hij wees me voor de winkel op een paar dierensporen. “Kijk”, zei hij, “hier heeft vannacht een ree gelopen”.

Dat was toen de grens van de bebouwing aan de westzijde van het dorp nog zo’n beetje bij de Lohuizerweg liep. Die grens is nu danig opgeschoven. Het was dus een ondernemend dier vannacht. Wilde het soms even het horecaplein bekijken? Of was het op doorreis naar de uiterwaarden van de IJssel?

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.