Nu eens geen wild zwijn

Als ik er ’s nachts uit heb gemoeten om even te plassen duik ik altijd gelijk mijn bed weer in. Afgelopen nacht echter schoof ik even het slaapkamergordijn een stukje opzij en keek naar buiten. En geloofde mijn ogen niet.

(door Willem van Putten)

Er liep een hond op het gazon naast de Grote Kerk. Dacht ik.

“Lijkt op een viszla, maar wie laat er nu zo laat zijn hond nog uit? Nee, het is geen viszla. Wat een vreemde hond!”

Voordat hij van het muurtje af sprong om de Hoofdstraat over te steken richting Stationsstraat, keek de “hond” nog even om zich heen.

“Verrek, dat is geen hond, dat is een… REE!”

Elke Epenaar kent het silhouet van een ree (mag ik hopen), maar wanneer je er midden in de nacht eentje schuin van boven ziet op een plek waar je dat totaal niet verwacht, duurt het even tot het tot je door dringt. Het had geen stippen, dus het was een volwassen dier.

Ik moest even terugdenken aan mijn vroege jeugd. Het zal in een winter omstreeks 1950 zijn geweest. Het had die nacht stevig gesneeuwd toen mijn vader me ‘s morgens riep “kom eens kijken!” en hij wees me voor de winkel op een paar dierensporen. “Kijk”, zei hij, “hier heeft vannacht een ree gelopen”.

Dat was toen de grens van de bebouwing aan de westzijde van het dorp nog zo’n beetje bij de Lohuizerweg liep. Die grens is nu danig opgeschoven. Het was dus een ondernemend dier vannacht. Wilde het soms even het horecaplein bekijken? Of was het op doorreis naar de uiterwaarden van de IJssel?

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Onthutsend betoog van begaafd spreker Martin Bosma over de publieke omroep. Je zou er van bozigheid niet meer naar kijken.


Onder het motto dat alle kleine beetjes helpen en je maar nooit weet of het je geld oplevert (die kans lijkt ons groter dan een hoofdprijs in de Staatsloterij of Postcodeloterij) is het goed dit even te lezen, vooral als u niet wilt dat hier straks vliegtuigen zo'n verschrikkelijke herrie gaan maken, dat een normaal gesprek voeren er niet meer in zit.



De gemeente heeft een beheersplan opgesteld voor het 'Vitensbos', het deel van het Eper bosgebied waar drinkwater wordt gewonnen. Eén van de speerpunten is 'wetten en regels naleven'. Dat suggereert dat dit elders niet gebeurt. Typisch.


 

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.