Hartelijk dank inzender!                                              Hier kan ook uw bijdrage komen!

Juweeltje

In de herfst kun je de mooiste foto’s maken. En de leukste. Ilse van Essen maakte er een van haar dochter Jade: ‘Een mooie foto van een enorme paddenstoel met een eigenwijs kaboutertje’.

Jade

Wat hangt ons boven het hoofd? Onrust over vliegveld Lelystad

Eind juni van dit jaar, nog geen anderhalve maand geleden, werden details bekend over de geplande uitbreiding van vliegveld Lelystad. Het werd duidelijk dat die uitbreiding zeer grote gevolgen zal hebben op de leefomgeving van inwoners van de Noord- en Oost-Veluwe. Het duurde even voordat dit nieuws doordrong. Niet alleen burgers, maar ook gemeenten in het betrokken gebied waren verrast en het leek alsof zij niet beseften wat ons letterlijk boven het hoofd hangt.

Lees meer...

Overheid negeert de ongemakkelijke waarheid over straling

Overheid, industrie en burgers hebben ieder belang bij goede mobiele communicatie. Voor de overheid zijn draadloze technologieën een enorme bron van inkomsten via de verkoop van zendlicenties en het innen van belastingen. Voor de telecom-branche en andere industrieën die draadloze toepassingen aanbieden, zijn de inkomsten gigantisch. En voor burgers lijkt mobiele communicatie een eerste levensvoorwaarde geworden. Alleen wordt aan die burgers niet duidelijk gemaakt wat de keerzijde is in de vorm van gezondheidsrisico's. Om economische redenen worden die risico's vergaand gebagatelliseerd. Het is een illusie om te denken dat onze overheid onze gezondheid wel zal beschermen. Hoe meer draadloze toepassingen, hoe liever het onze overheid is vanwege de inkomsten en gemak.

Lees meer...

Met Bert Otterspeer door sprookjesachtig landschap

WINTER 1 CustomJe hebt ijzervreters en ijsvreters. Bert Otterspeer behoort tot die laatste categorie. Het was gistermiddag ijskoud, maar dat weerhield hem er niet van aan zijn conditie te blijven werken en op de ATB te stappen om een rit van de Woldberg naar Heerde te maken. Hij kwam door een sprookjesachtig landschap en in plaats van op temperatuur te blijven door de pedalen te blijven geselen, hield hij regelmatig stil om prachtige foto’s te maken. Alsof we op zijn bagagedrager zaten en konden meegenieten.

Lees meer...

Berlijn

Henk en Theo Plakmeijer hebben in hun jonge jaren samen met een aantal andere leden van het FNV Jongerencontact een aantal malen Berlijn bezocht, toen de Muur er nog stond. Henk deed er hier verslag van, Theo hier. ,,Onze voetstappen liggen theoretisch nog op de plek des onheils van de recente dodenrit bij de Gedächtniskirche’’, schrijft Henk. ,,Spontaan en recht uit het hart’’ schreef hij onderstaand gedicht.

Lees meer...

Art of nature

IMG 3061Hoe kouder het is in december, hoe mooier de natuur is. Maak ’s morgens na een koude nacht maar eens een wandeling door het bos. Zoals Bert Otterspeer dat afgelopen dagen enkele malen deed in het Eperholt. ‘Met al die winterse tafrelen een beetje ‘Art of nature’ tegengekomen’, schrijft hij bij bijgaande fotoserie. Voor iedereen die niet in de gelegenheid was of het te koud vond om er op uit te trekken.

Lees meer...

Fraude met honing op 161e Oener Koefeest

Wilfred Muis is boos. Boos èn teleurgesteld. Omdat hij heeft geconstateerd dat donderdag fraude met honing op het 161ste Oener Koefeest is gepleegd. En dat is tegen het zere been van Wilfred, die imker is en met imkerij ’t Haagje in Epe naam heeft gemaakt. Hij schrijft er het volgende over.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.