Hartelijk dank inzender!                                              Hier kan ook uw bijdrage komen!

Overheid negeert de ongemakkelijke waarheid over straling

Overheid, industrie en burgers hebben ieder belang bij goede mobiele communicatie. Voor de overheid zijn draadloze technologieën een enorme bron van inkomsten via de verkoop van zendlicenties en het innen van belastingen. Voor de telecom-branche en andere industrieën die draadloze toepassingen aanbieden, zijn de inkomsten gigantisch. En voor burgers lijkt mobiele communicatie een eerste levensvoorwaarde geworden. Alleen wordt aan die burgers niet duidelijk gemaakt wat de keerzijde is in de vorm van gezondheidsrisico's. Om economische redenen worden die risico's vergaand gebagatelliseerd. Het is een illusie om te denken dat onze overheid onze gezondheid wel zal beschermen. Hoe meer draadloze toepassingen, hoe liever het onze overheid is vanwege de inkomsten en gemak.

Lees meer...

Met Bert Otterspeer door sprookjesachtig landschap

WINTER 1 CustomJe hebt ijzervreters en ijsvreters. Bert Otterspeer behoort tot die laatste categorie. Het was gistermiddag ijskoud, maar dat weerhield hem er niet van aan zijn conditie te blijven werken en op de ATB te stappen om een rit van de Woldberg naar Heerde te maken. Hij kwam door een sprookjesachtig landschap en in plaats van op temperatuur te blijven door de pedalen te blijven geselen, hield hij regelmatig stil om prachtige foto’s te maken. Alsof we op zijn bagagedrager zaten en konden meegenieten.

Lees meer...

Berlijn

Henk en Theo Plakmeijer hebben in hun jonge jaren samen met een aantal andere leden van het FNV Jongerencontact een aantal malen Berlijn bezocht, toen de Muur er nog stond. Henk deed er hier verslag van, Theo hier. ,,Onze voetstappen liggen theoretisch nog op de plek des onheils van de recente dodenrit bij de Gedächtniskirche’’, schrijft Henk. ,,Spontaan en recht uit het hart’’ schreef hij onderstaand gedicht.

Lees meer...

Art of nature

IMG 3061Hoe kouder het is in december, hoe mooier de natuur is. Maak ’s morgens na een koude nacht maar eens een wandeling door het bos. Zoals Bert Otterspeer dat afgelopen dagen enkele malen deed in het Eperholt. ‘Met al die winterse tafrelen een beetje ‘Art of nature’ tegengekomen’, schrijft hij bij bijgaande fotoserie. Voor iedereen die niet in de gelegenheid was of het te koud vond om er op uit te trekken.

Lees meer...

Fraude met honing op 161e Oener Koefeest

Wilfred Muis is boos. Boos èn teleurgesteld. Omdat hij heeft geconstateerd dat donderdag fraude met honing op het 161ste Oener Koefeest is gepleegd. En dat is tegen het zere been van Wilfred, die imker is en met imkerij ’t Haagje in Epe naam heeft gemaakt. Hij schrijft er het volgende over.

Lees meer...

Bomen

Oud-Epenaar Henk Plakmeijer is in de pen geklommen om in dichtvorm zijn gevoelens over de Slag om de Bomen langs de Heerderweg te beschrijven. Hij doet er ook een dringend beroep op de overheid in.

Lees meer...

Het mooiste meisje …

Met een vol verwachting klopt mijn hart-gevoel reisde ik als 79-jarige op zaterdag 4 juni vanuit mijn woonplaats Borculo naar mijn geboortedorp Epe vanwege de reünie 100 jaar Nieuwe Wisselse School. Hoe zou het zijn met de jeugd van toen? Nu in de fase van tanige tantes en krasse knarren? Wie hebben al die jaren overleefd? Dit soort vragen hielden mij tijdens de autorit bezig.

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.