Woar blif de tied: Zoekplaatje (9)

Foto 2zoekschool AangepastVan een kennis kreeg ik onlangs een drietal foto’s, met het verzoek om herkenning. Helaas moet ik het antwoord schuldig blijven. Hopelijk is er iemand die wel het antwoord c.q. de antwoorden weet.

 

Foto 1

Drie mannen poserend met een schop, om aan de arbeid te gaan. Achter op deze foto staat de tekst: Officiersweg Epe.

Foto 2

Dezelfde drie personen, nu aan het werk. Achter op deze foto staat de tekst: Jager G. Veldhuis Regiment Jagers Veldpost Batavia en eveneens Officiersweg Epe.

zoekschoolzoekschoolzoekschool

Voor een voor mij onbekende school poseert een schoolklas met links de juf en rechts de meester. Op deze foto staat helemaal niets op de achterkant geschreven.

Graag uw reactie op de ontbrekende namen van de drie mannen met hun schop, en welke school cq schoolklas we hier zien. Wellicht herkent iemand zichzelf en kan dit eventueel aanvullen met een jaartal of andere info. Alles is welkom.

(Gert van den Esschert – lohuizerbrink-epe.nl – 009-2018)

lohuizerbrinklogo 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Gert van den Esschert

    Toch nog herkenning. De mannen aan de schop zijn de gebroeders Krijgsman en in het midden Wim Gerritsen. De mannen woonden aan de Eekterweg in Vaassen. De voornamen van de gebroeders Krijgsman zijn vooralsnog onbekend. Zij werkten hier vermoedelijk voor Nico Mulder ten Kate uit Vaassen, deze had bospercelen aan de Officiersweg in Epe. De foto's zijn vermoedelijk uit 1946. Er worden hier waarschijnlijk door de Duitsers achtergelaten 'tankwallen' dicht gegooid.

Powered door Komento