Woar blif de tied: Lunchpauze bij de Dorpspomp

Dorpspomp

Kijk ze daar eens zitten bij de Dorpspomp. Gert van den Esschert heeft er een verhaal bij en een vraag over.

In de jaren 60 van de vorige eeuw verzamelde zich tijdens de lunchpauze nog wel eens wat ‘werkvolk’ bij de Dorspomp in Epe aan de Markt, nu het horecaplein. Een pomp die overigens in 1948 werd geschonken aan de gemeente Epe door de particulier D.H. Pasman. Ook was het in de jaren 60 de verzamelplek van de voetballers van de v.v. Epe naar hun uitwedstrijden. Een pomp die na meerdere omzwervingen in Epe, nu achter de Grote of Sint Maartenskerk staat.

U ziet hier staande tegen de pomp Bennie Mentink de timmerman uit de Brinklaan, met daarvoor Dammes Hochem in overhemd met opgerolde mouwen en stropdas en rechts van hem zittend Henk van Dijk, de kolenboer uit de Stationsstraat. De twee mensen die links en rechts aan de buitenkant zitten, zijn vooralsnog onbekend. Als iemand een van de mannen of allebei, meent te herkennen, dan graag uw reactie.

 

(Gert van den Esschert - lohuizerbrink-epe.nl – 009-2016)

Website Lohuizerbrink Custom 2.orig

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • marinus

  Hallo Gert,
  ik wil toch nog even een duit in het zakje doen. Het is bekend dat in ieder geval 3 van de mannen enthousiaste VV Epe zijn. Het zou mij niet verbazen als ook de andere persoon iets met voetbal te maken heeft. Het is in ieder geval niet Evert Dicou.

 • Marinus

  Hallo Gert,
  de meest rechtse persoon in net kostuum zou weleens Arie den Hartog kunnen zijn.

 • Marinus

  Hallo Gert,
  de man staande naast de pomp is Jan Mentink, niet Benny, getrouwd destijds met Joke Dijkstra. De persoon zittend op de grond is Bennie Gerards van destijds boekhandel Gerards hoek Dorpsstraat/Haverkampsweg

Powered door Komento