Woar blif de tied: Luchtfoto van het centrum van Epe uit 1929

lfStreekarchivaris Gerrit Kouwenhoven van het streekarchief Epe, Hattem en Heerde heeft mij verzocht om een luchtfoto, genomen op 1 mei 1929, op Epernet te plaatsen. Hierbij is midden op het marktplein een huis zichtbaar, waarvan men niet weet wie de eigenaar c.q. bewoners waren.

 Het huis waarover meer informatie wordt gezocht, staat aangegeven met een pijl. Het staat in de nabijheid van de oude Eierhal. Wellicht zijn er nog mensen onder ons die iets van deze woning en zijn bewoners menen te herkennen.  

De gehele luchtfoto is te zien op onderstaande foto, waarop geklikt kan worden om een vergroting te zien. Centraal staat de Grote Kerk, geheel links de RK Kerk.

luchtfoto.jpg

De foto is genomen op een zeer heldere dag in het voorjaar van 1929. Het was een frisse dag met een temperatuur van zo’n 5 graden. De zon scheen die dag 9,3 uur.

Epe  mei 1929 (5)

Een uitsnede met centraal het huis waar het om gaat.

Het bezoekadres van het streekarchief is Sint Martinusplein 16 in Epe. En de website is: www.streekarchiefepe.nl. De archivaris beheert documenten over de historie van de Noordoost-Veluwe en stelt die graag aan belangstellenden beschikbaar. Voor een klein, maar belangrijk deel op internet. Voor het geheel kan iedereen in de studiezaal terecht.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento