Woar blif de tied: Het hondenpension van Hendrik van Limburg

In mijn herinnering kwam ik met mijn vader Henk van den Esschert, die melkboer was, aan de deur bij Hendrik van Limburg op de schietbaan. Deze had een hondenpension aan de Bremweg 6 in Epe en je kon er met je konijnen naar de ram.

Nu woont hier Peter Hendriks met zijn familie.
Het was altijd heel vertederend om de honden in die hokken te zien rondspringen. Menigmaal zeurde ik mijn vader aan zijn hoofd om ook een hondje te mogen hebben. Eén beest, een teefje, sprong dan altijd in het oog, een boerenfox die heel erg vertederend door het gaas naar ons zat te kijken. Het was net of ze zeggen wou: ‘neem me alstublieft mee, ik zal heel lief zijn’. M’n vader ging op een gegeven moment toch overstag en ik mocht het beest, dat we ‘Cella’ gingen noemen, meenemen. Trots toog ik met het hondje op mijn schoot in het Volkswagenbusje van mijn vader naar huis.

Gert van den Esschert  Joep Rijntjes en Cella   1960

Samen met onze hond Cella op de foto, rechts met hockeystick buurjongen Joep Rijntjes – 1960.

Waarom die naam Cella? Ik weet het echt niet meer. Misschien had het beest een kaartje met die naam om haar nek, toen het bij Hendrik van Limburg in zijn hondenasiel werd binnen gebracht. Zou ze het slachtoffer zijn geweest van iemand die zijn hond (vooral in de zomermaanden) zo maar op een stille landweg uit de auto had gezet? Toen ik een oude krant, hieronder afgebeeld, onder ogen kreeg, moest ik direct denken aan dat trouwe beestje van ons. Het beest heeft ons zoveel plezier gegeven, dat ik mij nu nog afvraag: zij zal toch ook niet het slachtoffer zijn geweest van een onverlaat die haar in de zomer van 1965 zomaar dumpte?

krant
Krantenverslag uit het Veluws Nieuws van 16 juli 1965

 

(Gert van den Esschert – lohuizerbrink-epe.nl – 004-2015)

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento