Woar blif de tied: Opening van de Rondweg in Epe 20 jaar geleden

Foto 1. Rondweg Epe - 1994 (Custom) (2)Het is al weer 20 jaar geleden dat de Rondweg in Epe werd geopend. Op woensdag 26 oktober 1994 was het burgemeester Ch. (Chris) de Loor (PvdA) die de opening verrichte.

De heer De Loor was burgemeester van Epe tussen 1989 en 1997.

Met een oude stoomwals genaamd ‘De ouwe Ruth’ van het wegenbouwbedrijf Zanen uit Gouda reed de burgemeester door een wegversperring nabij het Hof van Gelre, nu Eetcafé De Middenstip. Dit betekende de officiële opening van de rondweg om het centrum van Epe.

Foto 1. Rondweg Epe - 1994 (Custom)

De opening Rondweg met stoomwals ‘De ouwe Ruth’ - 1994.

Rond de herinrichting is heel wat te doen geweest. Al in 1980 viel de beslissing in de gemeenteraad. Allerlei procedures en bezwaarschriften van onder anderen ondernemers in Epe-Zuid, waren de oorzaak van de vertraging. De burgemeester dankte in zijn toespraak allen die betrokken waren geweest bij de werkzaamheden. De toenmalige voorzitter van de Eper ondernemersvereniging de heer H. (Henk) Veenbergen zei dat het nu de beurt was aan de Eper ondernemers om iets van het centrum te maken, waarbij Epe zich onderscheidt van de omliggende winkelcentra. ¹)

Foto 2. Het Hof van Gelre - 1944 (Custom)

Het Hof van Gelre met rechts de Quickbornlaan – 1944.

Bron:
¹) Noord Veluws Dagblad 1994.

(Gert van den Esschert – lohuizerbrink-epe.nl – 009-2014)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento