Woar blif de tied: Huis De Dennenkamp

In aflevering 2 van deze serie aandacht voor het statige pand De Dennenkamp in Epe. Met vijf historische beelden.

„Groet uit Epe. – De Dennenkamp”. Het huis ‘De Dennenkamp’ is een statig pand dat staat op de kruising Klokbekerweg – Kamperweg en de Wachtelenbergweg.

 

{phocamaps id=7|view=map}

In de jaren twintig werd dit pand al op de foto gezet, getuige het poststempel uit 1924. De fiets staat hier tegen de afrastering op de Klokbekerweg.

Bovenstaande foto werd uitgegeven door: Uitgever Nauta uit Velsen – 1924.

Het huidige pand is momenteel door de vele begroeiing van bomen en struiken een beetje aan het oog ontrokken, maar heeft nog steeds die statige allure van vroeger.

 

Onderstaande foto werd uitgegeven door: Scholtens Boekhandel uit Epe. – 1928.

„Bij de Dennenkamp, Epe”. Hier kijkt u vanuit de Wachtelenbergweg op de ingang van het huis ‘De Dennenkamp’. Rechts is de Kamperweg met houten zitbankje, de Wachtelenbergweg gaat hier over in de Klokbekerweg. Het poststempel zegt 1928, de opname kan al ouder zijn.

 

Bovenstaande foto werd uitgegeven door: Scholtens Boekhandel uit Epe. – 1931.

„Epe – Bij de Dennenkamp”. Hier ziet u wederom een opname vanuit de Wachtelenbergweg, met in de verte het houten toegangshekje.

 

Bovenstaande foto werd uitgegeven door: “Rembrandt” My. – Utrecht – 1940.

„Epe - Laantje Dennekamp”, staat op deze gekartelde kaart, en deze werd waarschijnlijk in een mapje met meerdere foto’s uitgegeven, zodat je een ansichtkaart kon afscheuren om te versturen.

 

Bovenstaande foto werd uitgegeven door: „ZENAWI” uit Epe. – 1941.

„Kruisweg bij Dennekamp, Epe” staat op deze prentbriefkaart. U ziet hier de kruising Kamperweg met de Wachtelenbergweg. De wegwijzer wijst u de weg links naar Epe en rechts naar de Dellenweg.

 

lohuizerbrink-epe.nl

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento