Woar blif de tied: Burgemeester Sweerts de Landaspark

Het Sweerts de Landaspark is gelegen aan de Beekstraat, Lohuizerweg en de Polweg, en is genoemd naar burgemeester Sweerts de Landas, die tussen 1889 en 1926 burgemeester van Epe was. Wie door de hoofdingang aan de Beekstraat het park binnenkomt, ziet aan de overkant van deze vijver het monument ter nagedachtenis aan de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog.


Bovenstaande foto werd uitgegeven door: “Rembrandt” My. – Utrecht – 1929.

De vijver van het Sweerts de Landaspark ligt op een historische plaats. Tot 1810 heeft op die plaats namelijk het kasteel 'De Quickborn' gestaan, waar de familie Domseler generaties lang heeft gewoond. U ziet op de eerste foto rechts het eendenhuisje dat jarenlang heeft bestaan. Van een spuitende fontein was nog geen sprake.

Onderstaande foto werd uitgegeven door: “De Toko” – Epe – 1929.

Op de achtergrond ziet u de M.U.L.O-School uit 1925. Een groep ouders kwam in 1876 in de oude pastorie van de Nederlandse Hervormde Kerk aan de Weemeweg bij elkaar om een MULO-school op te richten. De heer J.G. van den Bosch was het eerste hoofd van de school. De school heeft in 1992 plaats moeten maken voor het appartementencomplex 'De Weemehof' met 26 wooneenheden.

lohuizerbrink-epe.nl 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento