Met dank aan …

DSC 6066Initiatiefnemer van de gedenkplek van de familie Van Essen is Ben Jonker, oud-voorzitter van de Wilhelminavereniging Epe. Hij vormde met Dick van der Veen van de Stichting Doorgeefluik, Adrie Pol van de Stichting Broken Wings ’40-’45 en Willem Veldkamp, schrijver van het boek Verzet in Epe, de stuurgroep die de realisatie tot stand bracht.

 

Het groepje werd gesteund door een veel mensen en organisaties die de totstandkoming van harte aanbevolen, zijnde de oud-burgemeesters Chris de Loor en Leo Eland, de historische vereniging Ampt Epe, het Cultuurhistorisch Museum Oene, het Sint Anthoniegilde/W.A.Baron van der Feltz Fonds, Stichting Het Doorgeefluik, Stichting Broken Wings ’40-’45, de W.G. van der Hulstschool en Hoge Weerdschool, de Raad van Kerken gemeente Epe en Veluws Museum Hagedoorns Plaatse.

De gedenkplek kwam tot stand dankzij de belangeloze medewerking van een fors aantal bedrijven. Hoveniersbedrijf Van Triest BV nam het voortouw en verrichtte het meeste werk. Verder waren er bij betrokken de firma Herms, Lagemaat Sloopwerken, Bosch Houtbeleving, de Lions Epe, Briljant Hekwerk, architeft H.J.van der Valk en Studio Ferdinant Blankenvoorde, LetterLine reclame, de Rabobank, Axent Groen, Koos van der Meer grafisch werk, bouwgroep Van Norel een uiteindelijk ook de gemeente Epe.

groendepot 2

Zo was 't een jaar geleden nog.

DSC 5973

De firma Herms heeft het grondwerk gedaan, hoveniersbedrijf Van Triest begint aan de inrichting.

Herman van Essen

Herman van Essen kwam elke dag even naar de vorderingen kijken. Foto: Willem Veldkamp

DSC 5975

DSC 6066

DSC 6073

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.