Epe van toen: Het Paadje van Gerritsen

paadje‘Waar is toch dat paadje van Gerritsen gebleven’, vroeg Freek zich af in deze aflevering van Epe van toen. Nou, dat is hier, op deze foto van rond 1900, te zien. De fotograaf kijkt richting Beekstraat waar onder meer de winkel van Beumer te zien zou zijn. Mij zegt het helemaal niets, behalve dan dat in het boek ‘Ons dorp van toen’ wordt verteld dat Beumer aan de Hoofdstraat de ‘mooiste winkel’ van Epe had: een speelgoedwinkel. Opvallend vind ik de tekst die de afzender van deze ansichtkaart schreef: er waren maar vier ansichten van het dorpje te krijgen. Maar Epe was toen al een ‘heel gezellig en hartelijk mooi dorp’!

Paadjevangerritsen

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Gert van den Esschert

    Dhr. L. Beumer had hier aan de Beekstraat zijn textiel- en woninginrichtingswinkel, later runde hij hier een lunchroom. De heer L. Beumer was de vader van C.J.W. Beumer van de bekende speelgoedwinkel aan de Hoofdstraat tegenover de Hema. In 1935 kocht dhr. P.J. Jansonius de winkel van dhr. L. Beumer en maakte er een woningstoffeerderij van. Later zaten hier o.a. nog Meubel Discount en Middelink-wonen.

  • Willem van Putten

    Omdat ik er genoeg van had altijd uitgebreid te moeten uitleggen wat ik bedoelde als ik het paadje zonder naam bedoelde tussen Hoofdstraat en Beekstraat naast mijn pand, besloot ik het een naam te geven. Oudere Epenaren noemden het paadje altijd het "Paadje van Gerritsen", dus dat leek mij een prima naam. Ik besloot daarom de gemeente maar niets te vragen. Veronderstel dat zij met een andere naam zouden komen aanzetten! Ik heb dus zelf een straatnaambord besteld en die bevestigd. Tot mijn verrassing las ik al na enkele maanden de naam in een publicatie van de gemeente. Het bord is inmiddels door de gemeente verwijderd, of vergeten terug te plaatsen. Maar mijn doel is bereikt: het paadje heeft nu officieel zijn naam.

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.