Epe van toen: Beekstraat vanaf de Grote Kerk

luchtfotobeekstraat CustomWat mogen we toch de handen dichtknijpen met de Grote Kerk. Om veel redenen en één er van is dat we dankzij de kerktoren beschikken over foto’s van ‘Epe van boven’. Zoals deze, waarbij de fotograaf zijn camera richting Beekstraat heeft gericht. Links is Vijvervreugd te zien en oudere Epenaren willen misschien wel melden wat we nog meer zien.

luchtfotobeekstraat.jpg

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Jan van der Reijden

  Hallo Evert. Ik denk dat je gelijk hebt. Wel ben ik er zeker van dat Henk, de zoon van de krulle, op dat plekje gewoond heeft. Of dat hetzelfde huis is, weet ik niet. Later verhuisde Henk naar het pand bij de garage. Even off topic: in het cafe was later Kanis, de slager uit de omgeving van Oldebroek. Het was toen "de Oude Munt" dacht ik. Kanis maakte overheerlijke kroketten die voor een kwartje uit de automaat te trekken waren, bovendien maakte hij heel mooie dochters, die overigens niet uit de automaat te trekken waren.

 • Evert

  Beste Jan, Je hebt een uitgebreid overzicht gegeven van waar iedereen woonde. Alleen Kamphuis de Krulle heeft nooit in dit huis gewoond. Hij woonde aanvankelijk in cafe wat nu het Tonnetje heet met dochter Mies en zoons Gait Jan en Henk. Later verhuisde hij naar het begin van de Weemeweg en stalde daar ook zijn tankauto's in de gebouwde garage. Het is dus wel dezelfde plek alleen er stond toen een ander huis op deze plaats.

 • Jan van der Reijden

  Ik ga nog even verder. In het huis onderaan rechts woonde later Piet Kasteel. Daaronder is nog net een stukje van de tuin van avn Lihuizen te zien. Het huis aan de de bovenkant rechts werd later bewoond door Kamphuis (de krulle). De twee kleine huisjes naast Beekzicht ken ik niet , later kwam daar eerst het huis van Jan Kasteel en daarnaast de winkel van Veldman, later Hartman ( de poppendokter). Daarnaast staat het huis van van Vemde, de vader van Bart en Wim. Die kon prachtige verhaaltjes schrijven in het Veluws Nieuws, vol humor en helemaal in het dialect. Daarnaast zie je het huis van melkboer, later ijssallon, Huisman. De ijssallon ging over naar familie van de vrouw van Huisman. Pannekoek en volgens mij werd het toen het huidige Olde Nest. Het hoge witte gebouw links was volgens mij de pastorie van de gereformeerde kerk.

 • Jan van der Reijden

  Hallo Jan. Dat huis links is niet Vijvervreugd maar Beekzicht. Rechts in het midden staat de timmerwerkplaats van Kasteel.

Powered door Komento