Gids voor Epe (1)

Van een kennis kreeg ik een boekje te leen met de vraag of ik er wat mee kon. Het betrof het boekje "Gids voor Epe", en óf ik er wat mee kon, ik was er zeer zeker erg blij mee.

Volgens die kennis moet het boekje van omstreeks 1920 zijn. Haar ouders gingen destijds verhuizen van Zwolle naar Epe. Iedere nieuwkomer in Epe kreeg zo'n boekje overhandigd om op die manier op schrift en in afbeeldingen de nieuwe woonplaats al vast een beetje te verkennen. Het boekje omvat 80 tekstpagina's, waarvan een gedeelte advertenties en nog ongeveer 22 pagina's met foto's. Aan het aantal advertenties te zien in dit boekje, waren er toen al heel veel middenstanders in de Eper regionen. Ik heb van het hele boekje kopieen gemaakt, deels gescand en deels met de camera opgenomen. Dit laatse omdat op een gegeven moment de bladzijden te rond gingen staan om te scannen en omdat het boekje intakt moest blijven natuurlijk. Omdat we hier gebonden zijn aan een standaard formaat, staat het boekje niet in het originele formaat op de site en omdat het veel te groot is voor één plaatsing, smeer ik het totaal over een aantal weken uit. Per keer plaats ik 10 pagina's van één linker en één rechter pagina, alleen voor- en achterzijde van het omslag een enkele pagina. Het boekje was een uitgave van N.V. Stoomdrukkerij v/h A.Hooiberg en Scholten's boekhandel. Hier volgt de eerste reeks.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.