Wie kent dit huis dat vroeger aan de Gildeweg stond?

Gildeweg 2We hebben even hulp nodig. Rob Verhoef uit Doesburg doet een beroep op ons allemaal:
‘In dit huis op de Gildeweg ben ik in 1950 geboren op de andere foto sta ik bij de beek. Mijn opa was Ge Veldhuizen en hij werkte bij Hooiberg. Daarnaast was hij in Epe secretaris van de SDAP en een van de oprichters van de schaakclub De Zeven Pionnen. Mijn latere vader uit Amsterdam zat hier ondergedoken. Zijn er ook nog meer foto’s van dit huis en wanneer is het afgebroken?’

 

Gildeweg 2

Gildeweg 1

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Gerrit Tenkink

  Wat Gert zegt klopt volgens mij. Het huis stond aan het eind van het rijtje (gezien vanaf het centrum). Volgens mij zie je achter het huis nog de pijp van de fabriek die daar stond op het terrein van Smilde/Niers?? Het bruggetje meen ik ook te herkennen. Volgens mij het bruggetje dat aan het begin van het rijtje woningen 'Beter Wonen'. Ik denk dat je tussen de bomen door het weiland van mijn ouders ziet liggen, nu het speelveldje in de huidige Gildenhoek.

 • diana nijkamp

  ik ben geboren aan de gildeweg in 1966

 • Marinus Schoots.

  Als dit huis aan de Gildenweg nr.41 is,dan heb ik daar samen met mijn ouders en zus jarenlang gewoond vanaf ongeveer 1960.Ik tot mijn 23e.Mijn ouders wat langer.Wanneer het afgebroken is dat weet ik niet precies.
  Vr.groet.Marinus Schoots,Schotakker 63.8162 jd te Epe

 • Bertha brummel

  Hier woonde volgens mij aan de linkerkant de fam. Schoots! Zoon woont nog in Epe.

 • Gert van den Esschert

  Het huis heeft waarschijnlijk gestaan op de hoek Gildenweg - Zuukerweg, of er net achter. De Dorpsbeek stroomde bovengronds voor de huizen langs. Er stond een hele rij huurwoningen van de Woningbouwvereniging 'Beter Wonen'. De woningen werden in 1920 gerealiseerd. Tussen 1985 en 1986 werden ze afgebroken voor nieuwbouw. Meer info en foto's zijn te vinden in het Streekarchief Epe- Hattem-Heerde: www.streekarchief-epe.nl, of zie mijn website www.lohuizerbrink-epe.nl.

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Het houdt niet op, schijnt het. Appartementen op de plek van de Middenstip, de voormalige RK Kerk en de ABN AMRO-bank. Het centrum wordt er niet mooier op en bestaat straks alleen uit winkels en appartementengebouwen. Dus bouwen voor projectontwikkelaars. Waar blijven de kleine huizen met tuintje voor senioren en starters? Bouwen voor de bevolking!De donaties t.b.v het herstel van de Notre-Dame zijn nu al opgelopen tot 700 miljoen euro! Kan dat geld niet veel beter worden besteed aan de enorme armoede in de wereld?Het wordt steeds gekker in ons land. Hier meer daarover.Niet alleen in Epe, maar in heel het land kunnen ze er wat van. Een goed artikel over de bomenkap in ons land. En hier een filmpjeMooi gesprek tussen Sunny Bergman, u weet wel, de documentairemaakster die vooral bekend is omdat ze jan en alleman van racisme beschuldigt, en cabaretier Theo Maassen, die met zijn show over 'de opkomst en ondergang van de witte man' volle zalen trekt.Kijk eens wat leuk, de werkgroep Twerk van De Passerel aan het werk.,,Ik heb een groen hart.'' Welnee man, je wilt gewoon een vette bankrekening.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is! 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.