Informatie gezocht over Eper lucifermapjes uit de jaren 70

epeWe hebben even wat hulp nodig. We zoeken informatie over een lucifermapjesactie die in de jaren 70 moet zijn gehouden. Op de verpakkingen staan vrijwel allemaal winkels en bedrijven die òf zijn verdwenen òf in andere handen zijn gegaan. Met de informatie willen we lucifermapjesverzamelaar Maarten Brinkman blij maken.

Hij roept de hulp in van bezoekers van onze site: ,,Ik ben verzamelaar van lucifersmapjes en in mijn verzameling heb ik 15 exemplaren met reclame voor bedrijven en verenigingen in Epe en omstreken (zie scans). Het zijn waarschijnlijk particulier gemaakte mapjes en de strijkvlakken zijn er los opgeplakt. Ik schat in dat ze uit de jaren 70 stammen. Mogelijk zijn ze gemaakt ten behoeve van één of andere actie? Ik weet verder helemaal niets over de herkomst en achtergrond van deze mapjes, vandaar dat ik contact met jullie zoek.’’

Is er iemand die hem meer informatie kan verstrekken? ,,Ik ben vooral nieuwsgierig waarom deze mapjes gemaakt zijn, mogelijk voor een speciale actie of zo. Het zou helemaal geweldig zijn als er een reactie zou komen van de persoon die ze destijds gemaakt heeft. En natuurlijk ben ik benieuwd of ik compleet ben of dat er nog meer zijn geweest!’’

De mapjes zijn van modezaak Van Putten, Brouwers sigarenzaak, hotel-restaurant Dennenheuvel, café-restaurant De Keet, Volvo-dealer De Jong, sportzaak Bob Nieuwenhout, het Instituut voor Huiswerkbegeleiding uit Epe, naai- en modecentrum Singer, voetbalvereniging Emst, Gérard Coiffures, juwelier Hein Schans, de RSG Epe, de AMRO-bank, café-restaurant ’t Hof van Gelre en het Euroase-hotel.

epe 0001 Custom

epe 0002 Custom 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Gert van den Esschert

    Als leraar die het initiatief nam wordt dhr. Oogjen genoemd.

  • Gert van den Esschert

    Waarschijnlijk gaat het hier over een schoolproject van de RSG in de jaren zeventig. Leerlingen moesten een bedrijf o.i.d. opstarten met daarbij aangekoppeld een product (luciferdoosjes met reclame) op de markt brengen. Het was een conrector (naam vooralsnog onbekend) in die tijd waarschijnlijk wonende op de Hoge Weerd die de initiatiefnemer van dit project was. Een oud werkgever uit Epe kwam met deze mededeling, en heeft zelf ook nog een luciferdoosje met zijn logo er op, die hier overigens niet staat afgebeeld.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.