epernetbordje

Laatste reacties

Ons huis in Belo Horizonte herbergt veel 'dingetjes', aangeschaft in dit ...
Heden 13-07-2018 is te lezen in de Stentor dat dhr. John van Barneveld de k...
Dit is correct en tevens juist.
Dit is de kruising Papenstraat. Veenweg

Zoeken

Ga je op vakantie via de Duitse Autobahn? Mijd dan de A3, daar is de weg om de zoveel kilometer kilometerslang opengebroken, weten we uit ervaring. Het gaat maar door daar. Er zijn in totaal 460 wegopbrekingen bij onze oosterburen. De ADAC meldt: 'Op de klassieke vijf reisroutes A1, A3, A7, A8 en A9 moeten automobilisten bij minstens 140 wegwerkzaamheden geduld hebben.' Google op 'Baustelle ADAC' en je komt bij overzichten, zoals deze.


 

Agenda

Actiegroep de straat op voor meer handtekeningen

Petitie tegen toekomstig vliegtuiglawaai belangrijk om tij nog te kunnen keren

flyDe actiegroep Red de Veluwe zet alles op alles om meer handtekeningen binnen te slepen voor de petitie tegen de uitvliegroutes van het nieuwe vliegveld Lelystad. Zoals de plannen er nu liggen gaan vliegtuigen op 1800 meter over de dorpen Oldebroek, Hattem, Wezep, Wapenveld, Heerde, Epe, Emst, Vaassen, Gortel, Niersen, Hoog Soeren en Radio Kootwijk vliegen. Vóór 12 september moeten er genoeg handtekeningen verzameld zijn om nog invloed te kunnen uitoefenen op het voorgenomen beleid.

Afgelopen weken gingen leden van het actiecomité de straat op en bij evenementen langs om flyers uit te delen waarin gewezen wordt op de toekomstige overlast van lawaai en fijnstof. In de actiefolder wordt tevens opgeroepen om de petitie te steunen. Dat kan door digitaal de petitiepagina Red de Veluwe te ondertekene.

,,Het grote probleem op dit moment is dat de mensen in onze gemeente niet op de hoogte zijn van de uitvliegroutes recht boven onze dorpen. Bij het uitdelen van de flyers merken onze actievoerders steeds dat bewoners helemaal verbaasd zijn als ze het werkelijke verhaal horen. Omdat de berichtgeving in eerste instantie uitsluitend op Teuge was gericht, hebben mensen niet door dat ook hier straks op 1800 meter vijf tot zes vliegtuigen per uur de rust gaan verstoren. Alle bewoners en toeristen op de Oost-Veluwe gaan daar echt enorme hinder van ondervinden, want 1800 meter is heel laag”, aldus woordvoerder Coos Paulusma.

Het actiecomité heeft daarom folders laten drukken om de bewoners te informeren. ,,De petitie ondertekenen op Red de Veluwe is iets wat iedereen gewoon moet doen. Het heeft echt zin om te laten merken dat we het niet eens zijn met dit voornemen dat eind juni totaal onverwacht bekend werd gemaakt”, zegt Paulusma.

,,Daarnaast proberen we natuurlijk politieke druk uit te oefenen op ons gemeentebestuur en de fracties in de raad. Ook zijn we het verzet aan het organiseren en zoeken we samenwerking met actiecomités in andere regio’s. Er moet nog veel werk verzet worden. Daarom proberen we zoveel mogelijk mensen te charteren om zich in te zetten en actie te voeren. Maar ook belangengroepen, natuurorganisaties, of mensen die kennis in huis hebben waar we wat mee kunnen zoals bijvoorbeeld luchtvaartexperts en websitebouwers, ze zijn van harte welkom om zich aan te sluiten. iedereen kan zijn steentje bijdragen en zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Nu de vakantie bijna voorbij is moeten we snel alle krachten bundelen en op alle fronten aan de slag om dit plan van tafel te krijgen“, aldus een strijdvaardige Paulusma.

fly

De actiegroep legt uit wat ons aan lawaai en fijn stof te wachten staat.


De flyer met de oproep om de petitie te ondertekenen:

Beste inwoner of vakantieganger van de Veluwe,

WILT U VAN UW RUST BLIJVEN GENIETEN OP DE VELUWE??

TEKEN DAN DE PETITIE:

Google: petitie Red de Veluwe
Of ga direct naar: petities.nl en tik in: 'Red de Veluwe'

vliegtuig
Dit zijn de types vliegtuigen dat we hier laag over onze hoofden heen gaan krijgen.
Het zijn beslist géén kleine vliegtuigjes die maar 40 decibel geluid produceren.
Dit zijn een Boeing 737 en een Airbus A320, die 189 passagiers kunnen vervoeren en veel herrie maken.

En voorkom:
dat er in de toekomst minstens 40 grote passagiers-vliegtuigen van easyJet, RyanAir, TUI, Corendon en Transavia per dag zeer laag (op 1,8 km), van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat over uw huis, vakantieadres of -woning gaan vliegen. Ze veroorzaken geluidsoverlast, veel CO₂-uitstoot en fijnstof.

Hoezo?
Vliegveld Lelystad wordt uitgebreid (2e Schiphol in de polder).
Bijna al het vertrekkende vliegverkeer gaat zeer laag over de Veluwe vliegen, recht over Wapenveld, Heerde, Epe, Oene, Emst en Vaassen.

Wilt u meer weten? Zie onze facebookpagina 'Red de Veluwe' 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Coos

    Vandaag ruim de 7.000 handtekeningen gepasseerd:) Maar dat is nog niet genoeg. We moeten een overweldigende indruk maken als de handtekeningen op 12 september aan de Tweede Kamer worden aangeboden. Doe allemaal uw uiterste best om zoveel mogelijk mensen te laten tekenen.

Iets melden of vragen?
[email protected]

Op twitter

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 14 juli - 11 aug - Jazz Comes to Town
Vr 13 juli t/m 24 augustus - Braderie, kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt
Do 2 augustus - Standwerkersconcours op her horecaplein
Do 30 augustus - Koopjesmarkt
Vr 31 augustus - Muzikale koopavond - Live muziek door het hele centrum
Za 15 september - Kapellenfestival - met o.a. de Eper Bloaskapel en diverse andere orkesten
Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Vr 26 oktober - Halloween voor jong en oud
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.