Heden & Verleden (147): Stationsstraat

Winkel Slijkhuis  1966 copyIn deze aflevering fietsen we weer een stukje terug richting het centrum en komen dan aan in de Stationsstraat. De vorige aflevering staat hier.

Op  de eerste foto ziet u het tegenwoordige Dier all-in op de hoek Stationsstraat met de Parkweg, wat bij vele Epenaren nog in het geheugen zit als Dierenspeciaalzaak en zaadhandel Slijkhuis, te zien op de tweede foto. De familie Slijkhuis vestigde zich hier aan de Stationsstraat C122¹ in 1940.  De winkel van de familie G.J. Slijkhuis heette „De Eper Zaadhandel" zij verkochten in eerste instantie bloem-, tuin- en landbouwzaden, later werd het een dierenspeciaalzaak. Voorheen woonden hier verschillende families o.a. de dames Gildemeester, die daar pension 'De Cloete' runden.

Ook heeft hier nog samen met Slijkhuis het Centrale verwarmings- en loodgietersbedrijf van Joh. van Dijk gezeten, en wel van 1937 tot 22 november 1958. Toen verhuisde het loodgietersbedrijf naar het pand van antiekhandelaar H. Diekman aan de Brinklaan. H. Diekman had eind 1943 het pand overgenomen van slager Simon Northeimer. Momenteel zit hier de noordingang van het winkelcentrum 'De Veluwepoort'. In het linker gedeelte van het pand van Slijkhuis zat in die tijd het "bijkantoor" van de Nieuwe Apeldoornse Courant (NAC).

 5082024

Foto gemaakt op 08-05-2015.

Winkel Slijkhuis  1966

Foto uit 1966.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Zoals gewoonlijk wordt er vanaf medio oktober 's avonds al weer veel vuurwerk in Epe afgestoken. Voor vele tientallen zo niet honderden honden een hel en voor veel mensen een brok ergernis. Niet dat het veel zal helpen, maar toch: s.v.p. z.s.m. een algeheel vuurwerkverbod!


Wat een akelige dienstklopper die dit heeft gedaan! Ontslaan, die minkukel! En dan de gemeente en politie, die geen reactie willen geven omdat het nog 'onder de rechter' is. Zó flauw, wees een 'vent' en erken gewoon dat er iets gruwelijk is mis gegaan.

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.