Heden & Verleden (147): Stationsstraat

Winkel Slijkhuis  1966 copyIn deze aflevering fietsen we weer een stukje terug richting het centrum en komen dan aan in de Stationsstraat. De vorige aflevering staat hier.

Op  de eerste foto ziet u het tegenwoordige Dier all-in op de hoek Stationsstraat met de Parkweg, wat bij vele Epenaren nog in het geheugen zit als Dierenspeciaalzaak en zaadhandel Slijkhuis, te zien op de tweede foto. De familie Slijkhuis vestigde zich hier aan de Stationsstraat C122¹ in 1940.  De winkel van de familie G.J. Slijkhuis heette „De Eper Zaadhandel" zij verkochten in eerste instantie bloem-, tuin- en landbouwzaden, later werd het een dierenspeciaalzaak. Voorheen woonden hier verschillende families o.a. de dames Gildemeester, die daar pension 'De Cloete' runden.

Ook heeft hier nog samen met Slijkhuis het Centrale verwarmings- en loodgietersbedrijf van Joh. van Dijk gezeten, en wel van 1937 tot 22 november 1958. Toen verhuisde het loodgietersbedrijf naar het pand van antiekhandelaar H. Diekman aan de Brinklaan. H. Diekman had eind 1943 het pand overgenomen van slager Simon Northeimer. Momenteel zit hier de noordingang van het winkelcentrum 'De Veluwepoort'. In het linker gedeelte van het pand van Slijkhuis zat in die tijd het "bijkantoor" van de Nieuwe Apeldoornse Courant (NAC).

 5082024

Foto gemaakt op 08-05-2015.

Winkel Slijkhuis  1966

Foto uit 1966.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

vrijheid

Klik hier om het volledige, omvangrijke programma te zien waarmee in de gemeente Epe 75 jaar vrijheid wordt gevierd.VA01 2020 VPAlles over de nieuwe VA-krant, die komende week verschijnt, is hier te lezen 
de heerd
Klik er op voor meer informatie.


Op woensdag, of soms zelfs pas op donderdag, worden de folders bezorgd waarin winkeliers adverteren met aanbiedingen die de maandag ervoor al van kacht zijn geworden. Gevolg: mensen die op die aanbiedingen af gaan, vissen regelmatig achter het net, ze zijn uitverkocht. Reclamefolders? In Epe soms zonde van het geld.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.