Heden & Verleden (138): Gelriaweg

Scan 110118 0014 copyWe pakken nu weer de fiets vanaf de vorige aflevering en gaan dwars door Epe, alwaar we dan aankomen in de Gelriaweg in Zuuk. De vorige aflevering, de Wachtelenberg, staat hier.

Op de eerst foto die ik gisteren gemaakt heb ziet u zo ongeveer wat er van de VMI langs de Gelriaweg is te zien. Die zwarte hal op de foto is de laatste hal die er bijgebouwd is. De directiewoning, op de achtergrond, staat er ook nu nog. Op de tweede foto, die ik ergens in de 70er jaren gemaakt moet hebben, ziet u nog de Zuivelfabriek Gelria. Deze zuivelfabriek bestond van 1899 tot 1981. In 1945 kwam de VMI er naast, met de productie van machines voor de bandenindustrie. Deze laatste bestaat nog steeds en is volgens mij één van de grootste fabrieken  in de wijde omgeving. De derde foto, ook gemaakt ergens in de jaren 70, laat ook nog de steiger zien waar de melkbussen werden uit- en ingeladen.

 DSC4698

Foto gemaakt op 12-04-2015.

Scan 110118 0014

Foto uit de jaren 70.

Scan 110118 0010

Foto uit de jaren 70.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Onthutsend betoog van begaafd spreker Martin Bosma over de publieke omroep. Je zou er van bozigheid niet meer naar kijken.


Onder het motto dat alle kleine beetjes helpen en je maar nooit weet of het je geld oplevert (die kans lijkt ons groter dan een hoofdprijs in de Staatsloterij of Postcodeloterij) is het goed dit even te lezen, vooral als u niet wilt dat hier straks vliegtuigen zo'n verschrikkelijke herrie gaan maken, dat een normaal gesprek voeren er niet meer in zit.De gemeente heeft een beheersplan opgesteld voor het 'Vitensbos', het deel van het Eper bosgebied waar drinkwater wordt gewonnen. Eén van de speerpunten is 'wetten en regels naleven'. Dat suggereert dat dit elders niet gebeurt. Typisch.


 

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.