Heden & Verleden (126): Korenstraat-Jagerstraat

Product   839 copyVanaf de vorige aflevering die hier staat, steken we de Hoofdstraat over en komen dan via de Enkweg in de Korenstraat terecht, bij dat mooie plantsoen.

De eerste foto is gemaakt vanaf de Korenstraat, met de lens gericht op de Jagerstraat. Aan de linkerkant ziet u dat ze het voetbal doeltje wel erg dicht hebben geplaatst, daar waar men ook de auto's parkeert, vreemd toch?

Op de tweede foto ziet u een ongeveer zelfde beeld, maar nu uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Bij toenmalig buurtgenoot Ruud Elbertse heeft deze ansichtkaart van het Plantsoen Enkweg Zuid nostalgische herinneringen naar boven gehaald, die ik u als bezoeker van deze site niet wil onthouden. Ruud schrijft: ,,Het beeld roept bij mij veel herinneringen op. Onder aanvoering van Rinie van Vemde, fietsten wij talloze malen rond het plantsoen. We (Rob de Brueijs, Eddie Hegeman, Henkie Blok, Johan ten Have, Henkie en Jopie Dul en nog veel meer jongens uit de buurt, van wie de namen me niet te binnen willen schieten) deden dat op onze aangepaste fietsen. Klein tandwieltje achter, sturen afgezaagd en omgekeerd weer aangelast. In onze beleving hadden we een echte racefiets. Heuse wedstrijden werden er verreden. Ik herinner mij, dat Rob’s vader menigmaal heeft staan ‘klokken’. Rinie bleek altijd de sterkste. Hij woonde destijds, links vooraan, op de Haverkampsweg, gezien vanaf de Enkweg. In het hoekhuis, links op de foto, Jagerstraat 11, daar woonde Rob. Helaas zijn Rob, Eddie, Henk en Jopie Dul inmiddels overleden."

 DSC8574

Foto gemaakt op 15-11-2014.

Product   839

Foto uit 1965.

n’.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

vrijheid

Klik hier om het volledige, omvangrijke programma te zien waarmee in de gemeente Epe 75 jaar vrijheid wordt gevierd.VA01 2020 VPAlles over de nieuwe VA-krant, die komende week verschijnt, is hier te lezen 
de heerd
Klik er op voor meer informatie.


Op woensdag, of soms zelfs pas op donderdag, worden de folders bezorgd waarin winkeliers adverteren met aanbiedingen die de maandag ervoor al van kacht zijn geworden. Gevolg: mensen die op die aanbiedingen af gaan, vissen regelmatig achter het net, ze zijn uitverkocht. Reclamefolders? In Epe soms zonde van het geld.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.