Heden & Verleden (125): Vegtelarij

Scan 110117 0050 copyIn deze aflevering fietsen wij weer terug en gaan naar Epe zuid, om precies te zijn naar de Vegtelarij. De vorige aflevering staat hier.

De eerst woningen op de Vegtelarij kwamen gereed in 1977. De Gandhiweg was de eerste straat die gereed kwam. Wij waren ook een van de eerste bewoners, dat was in september 1977. De overkant van de straat werd een half jaar eerder bewoond. Wij hebben de wijk langzaam zien worden, zoals het nu is. Vooral gezinnen met opgroeiende kinderen waren er in hun nopjes, want er ontstond een vrij groot park tussen de wijk en de N309. In dat park stonden van allerlei speeltoestellen voor de kinderen, onder andere een tafeltennis tafel, een groot fort en een kiosk. Ook stond en staat er ook nu nog steeds een basket, te zien op de eerste foto van eind vorig jaar november en de tweede foto van zo rond begin 80er jaren. Op die tweede foto is tevens te zien dat er nog een straat bij kwam, het park werd toen een stukje ingekort. Het jammere is dat alleen die basket is overgebleven van al die speel- en klimtoestellen, de rest is domweg vernield en verwijderd. Op de derde foto dezelfde basket in een totaal ander weertype, maar ook in november gemaakt, maar nu in 2010.

PB050106

Foto gemaakt op 05-11-2014.

Scan 110117 0050

Foto uit begin jaren 80.

 DSC8472

Foto gemaakt op 03-11-2010.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
redactie@epernet.nl

 

Terzijde

EPERNET STOPT PER 1 APRIL
Aan alles komt een eind. Ook aan Epernet. Op 31 maart 2012 zijn we begonnen en op 31 maart aanstaande zetten we er definitief een punt achter. Op 31 maart nemen we afscheid met onze laatste woorden en beelden, daarna doen we er definitief het zwijgen toe. Het is mooi geweest. De site blijft met zo’n 6000 artikelen nog tot 1 januari 2021 online, daarna gaat alles op zwart.vrijheid

Klik hier om het volledige, omvangrijke programma te zien waarmee in de gemeente Epe 75 jaar vrijheid wordt gevierd. de heerdKlik er op voor meer informatie.Op woensdag, of soms zelfs pas op donderdag, worden de folders bezorgd waarin winkeliers adverteren met aanbiedingen die de maandag ervoor al van kacht zijn geworden. Gevolg: mensen die op die aanbiedingen af gaan, vissen regelmatig achter het net, ze zijn uitverkocht. Reclamefolders? In Epe soms zonde van het geld.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.