Heden & Verleden (125): Vegtelarij

Scan 110117 0050 copyIn deze aflevering fietsen wij weer terug en gaan naar Epe zuid, om precies te zijn naar de Vegtelarij. De vorige aflevering staat hier.

De eerst woningen op de Vegtelarij kwamen gereed in 1977. De Gandhiweg was de eerste straat die gereed kwam. Wij waren ook een van de eerste bewoners, dat was in september 1977. De overkant van de straat werd een half jaar eerder bewoond. Wij hebben de wijk langzaam zien worden, zoals het nu is. Vooral gezinnen met opgroeiende kinderen waren er in hun nopjes, want er ontstond een vrij groot park tussen de wijk en de N309. In dat park stonden van allerlei speeltoestellen voor de kinderen, onder andere een tafeltennis tafel, een groot fort en een kiosk. Ook stond en staat er ook nu nog steeds een basket, te zien op de eerste foto van eind vorig jaar november en de tweede foto van zo rond begin 80er jaren. Op die tweede foto is tevens te zien dat er nog een straat bij kwam, het park werd toen een stukje ingekort. Het jammere is dat alleen die basket is overgebleven van al die speel- en klimtoestellen, de rest is domweg vernield en verwijderd. Op de derde foto dezelfde basket in een totaal ander weertype, maar ook in november gemaakt, maar nu in 2010.

PB050106

Foto gemaakt op 05-11-2014.

Scan 110117 0050

Foto uit begin jaren 80.

 DSC8472

Foto gemaakt op 03-11-2010.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Het blijft maar doorgaan met het gesjoemel om Lelystad Airport te kunnen openen. Nu is er hevig gefraudeerd met de berekeningen van de gevolgen voor het milieu. Het wordt onderhand lachwekkend. Lees het verhaal en kijk naar de reportage op de site van Een Vandaag. Hoe dat kan? Simpel. Het onderzoek is gedaan door luchtvaartliefhebbers in opdracht van het ministerie dat wil dat Lelystad Airport door gaat. Dan zorg je er voor dat de uitkomst geheel naar wens is en niets het doel in de weg staat. Het doel heiligt de middelen.


Onder het motto dat alle kleine beetjes helpen en je maar nooit weet of het je geld oplevert (die kans lijkt ons groter dan een hoofdprijs in de Staatsloterij of Postcodeloterij) is het goed dit even te lezen, vooral als u niet wilt dat hier straks vliegtuigen zo'n verschrikkelijke herrie gaan maken, dat een normaal gesprek voeren er niet meer in zit.De gemeente heeft een beheersplan opgesteld voor het 'Vitensbos', het deel van het Eper bosgebied waar drinkwater wordt gewonnen. Eén van de speerpunten is 'wetten en regels naleven'. Dat suggereert dat dit elders niet gebeurt. Typisch.


Wat een akelige dienstklopper die dit heeft gedaan! Ontslaan, die minkukel! En dan de gemeente en politie, die geen reactie willen geven omdat het nog 'onder de rechter' is. Zó flauw, wees een 'vent' en erken gewoon dat er iets gruwelijk is mis gegaan.

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.